1. HRL – Žene: Podravka Vegeta se poigrala s Kokom

214

U unaprijed odigranom 8. kolu 1. hrvatske rukometne lige za žene, Podravka Vegeta je uvjerljivo pobijedila Koku i nastavila stopostotni niz ove sezone. 

Bio je to samo malo jači trening za ekipu koju od ove sezone vodi Željko Babić. Koka je bila bez nekoliko jako važnih rukometašica, tako da nije mogla pružiti jači otpor. Zanimljivo je spomenuti da su samo tri dana nakon povratka s Europskog prvenstva u sastavu Podravka Vegete bile Lucija Bešen, Andrea Šimara i Tina Barišić.

Koliko je Podravka bila moćna i raspoložena, potvrđuje početak susreta u kojem je domaći sastav u 17. minuti imao 14:1. Varaždinke su se ipak malo oslobodile i do kraja prvog poluvremena postigle deset pogodaka. Njihova mreža pak, tresla se 23 puta.

U drugom dijelu ista priča. Uglavnom igra i zabija domaći sastav. Na kraju su se zaustavili na broju 44. Koka je pak, dala 22 pogotka čime može biti zadovoljna s obzirom na sastav s kojim je došla u Koprivnicu. Ukupno 13 obrana imale su domaće vratarke. Sa šest pogodaka iz šest pokušaja prvi strijelac bila je mlada Katja Vuković. Po pet su dale Ema Guskić, Ivona Mrđen, Tina Barišić i Andrea Šimara. Kod gošći najbolja Sara Golub s pet pogodaka.

Željko Babić, trener Podravka Vegete:
Jedan odličan pristup kao obično od naših igračica koje drže europske standarde i ponašanja, razmišljanja i igranja, jedna izvrsna obrana, dobra disciplina, kontrola igre u napadu kao i obično. Ja bi čestitao i zahvalio se našim curama jer stvarno su pokazale sve ono što treniraju i što mogu te ih je u konačnici jako lijepo gledati.“ 

Andrea Šimara, igračica Podravka Vegete:
„Došle smo nas par s okupljanja, bila je dobra utakmica, napravili smo ono sto je trener od nas tražio i očekivao, dobru obranu, lake golove i na kraju je presudilo u našu korist, a sad se okrećemo novim izazovima, novi tjedan nove pripremne utakmice i spremamo se za Europu“.

Zoran Jeftić, trener Koke:
„Čestitam Podravki na pobjedi. Ovo je nekakva realnost, imamo dosta cura koje su ozlijeđene i imamo dosta cura koje igraju drugu ligu i vrijeme koje je pred nama je da dosta radimo.“

Sara Golub, igračica Koke:
„Mislim da nismo dobro otvorile utakmicu i da smo mogle puno bolje odradit ovo, nema nas, ali što je tu je“. 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Moslavina napokon slavila, Osijek i Sesvete do novih pobjeda
Sljedeći članakRukomet u kolicima: Hrvatska ostala bez polufinala