Paket24 Premijer liga – Liga B: Sesvete pale u Poreču, Trogir bolji od Osijeka

560

U dva susreta Paket24 Premijer lige – Lige B, Poreč je bio bolji od Sesveta i sada je izjednačen s njima na diobi 2. mjesta na ljestvici. Trogir je pak, slavio protiv Osijeka i probio se u zlatnu sredinu.

Kada otvorite susret u derbiju 4:0, a to jest bio susret Poreča i Sesveta, to znači samo jedno, da ste taj dan silno raspoloženi i spremni za velike stvari. A upravo to napravio je domaćin protiv Sesveta. Doduše, i gosta se nešto pitalo. Ni njihov odgovor nije bio ništa slabiji. U 16. minuti već su bili na minus jedan, 6:5. Ali, domaćin nije dao svoje vodstvo i uspio ga je sačuvati do kraja prvoga dijela. Na predahu je imao lijepih tri razlike 14:11. Ali, prva uzbuđenja čekala su nas u nastavku. Sesvete su stalno u zaostatku, prijete, tu su negdje. Ali ne uspijevaju povezati tri-četiri pogotka zaredom da naprave pravi pritisak na domaćina. Poreč je pak, mudar, igra pogodak za pogodak, čuva svoju prednost od dva ili tri pogotka i ne dopušta gostima da se razmašu. Uz sve to imaju raspoloženog vratara Davida Vladića (11 obrana ), za razliku od gostiju (Stipe Purić tri obrane). Na ulasku u posljednjih deset minuta, Poreč je na plus četiri, a to je za iskusnu ekipu velika prednost. I uspijevaju je sačuvati do kraja. Uz već spomenutog vratara sjajan u domaćim redovima Matija Rađaković s 11 pogodaka.

Čak 72 pogotka pala su u susretu Trogira i Osijeka. Obrane kao da nisu postojale ni na jednoj strani. Stoga su četiri vratara (po dva na svakoj strani), imala ukupno 14 obrana. Domaćin je bolji na početku susreta. Ali, središnji dio prvog poluvremena pripada Osijeku koji u 14. minuti ima prednost od tri pogotka (6:9). Imali su gosti i četiri razlike, da bi na predah odnijeli dva, 17:19. Kako su nastavak otvorili s dva nova pogotka, vodstvo od 17:21, činilo se kao najava sigurnog puta ka pobjedi. Ali onda se budi domaći sastav. Do 50. minute uspijevaju postići čak 14, a primiti samo sedam pogodaka i doći do vodstva 30:28. Premda su Osječani do kraja bili u priključku, do novog preokreta nisu uspjeli doći i Trogir je na kraju slavio 39:33. S 10 pogodaka iz 10 pokušaja Tomislav Radnić najbolji u domaćem sastavu. Kod gostiju šest pogodaka Roka Mandarića, po pet Roka Purića, Mateja Zrne i Mateja Radovića.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B: 11. KOLO
POREČ – SESVETE 30:26
TROGIR – OSIJEK 39:33

 

 

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Metković šokirao Rudar, Varaždin pak, Goricu
Sljedeći članak1. HRL Žene: Izjave nakon 7. kola