Paket24 Premijer liga: Dva euro predstavnika unaprijed igraju susrete 12. kola

163

Ovaj tjedan izuzetno je bogat rukometom. Četiri naša kluba čekaju vrlo važni europski ispiti, a tijekom vikenda i oni na domaćoj sceni. Gorica i Sesvete stoga su odlučili unaprijed odigrati susrete 12. kola Paket24 Premijer lige. Velikogoričani će tako u derbiju kola dočekati Dubravu, a Sesvete u  Jelkovcu Bjelovar. Nema sumnje bit će im to sjajan test uoči europskih nastupa u 3. kolu EHF Europskog kupa. 

Evo nekih razmišljanja trenera i igrača uoči susreta 12. kola:

GORICA – DUBRAVA
30.11.2022., 19:00h, SD Srednja strukovna škola
Andrija Nikolić, trener Gorice:
„Utakmicu 12. kola premijer lige igramo u ranijem terminu zbog europskih obaveza. U goste nam dolazi odlična momčad Dubrava. Radi se o jednoj mladoj i potentnoj ekipi koja igra brz i moderan rukomet, koju vodi odličan trener. Dovoljno je reći da su zamalo iznenadili i ekipu Nexe-a kod kuće prošlo kolo. Unatoč svoj kvaliteti Dubrave, ipak vjerujem u svoju momčad i vjerujem da ćemo odigrat jednu dobru utakmicu i da ćemo doći do vrijednih bodova koji nam trebaju za ligu za prvaka“.

Adam Šalić, igrač Gorice:
„U sljedećem kolu dočekujemo momčad RK Dubrave iz koje i sam dolazim. To je mlada i kvalitetna ekipa, vođena vrlo dobrim trenerom, koja je pokazala da može zaprijetiti svima kao što smo vidjeli u prošlom kolu protiv Nexe-a. Nama je otežan raspored zbog EHF kupa i odlaska nekih igrača, ali kako se kaže; koga nema, bez njega se može i mora. Bit će teška utakmica, ali vjerujem da uz naše iskustvo i kvalitetu te odličnu pripremu da moramo osigurati dva boda“.

SESVETE – BJELOVAR
30.11.2022., 19:30h, SD Jelkovec
Silvijo Ivandija, trener Sesveta:
„Već u srijedu igramo protiv Bjelovara, nakon Poreča gdje nismo baš odradili utakmicu na najbolji način. Ali imali smo svoje šanse. Nismo bili kvalitetni obrambeno, tako da nismo mogli doći do bodova. Ali kao i obično iz utakmice moramo izvući pouku. Sada imamo ponovno jednog dobrog protivnika koji dolazi s našim bivšim igračem Potnarom ovdje, koji nam je uzeo bod u Bjelovaru. To je jedna vrlo kvalitetna ekipa koja igra puno bolje nego na početku prvenstva, od kada je promijenila trenera. Očekuje nas jedna jako zanimljiva utakmica u kojoj ćemo morati tražiti sigurnost i igrz i za sljedeću utakmicu koja nas čeka u nedjelju u europskom kupu“.

Prethodni članakEHF Europska liga: I četvrta uzastopna euro pobjeda Nexe – a
Sljedeći članakOnline edukacija HRS – a “Rukomet u vrtićima“ privukla izniman interes