Prof. Vatromiru Srhoju godišnja nagrada „Franjo Bučar“

39
Photocredit: HINA/Tomislav Pavlek

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac  uručili su Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2022. godinu, najveće državno priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje našim sportašicama i sportašima, trenerima, stručnim djelatnicima i svim pojedincima koji čine sustav sporta.

Dobitnici nagrade za životno djelo su: Nikola Plećaš, Boško Lozica i Edo Pezzi, a godišnja nagrada pripala je Branki Batinić, Marku Bijaču, Nataši Muždalo, Žani Lelas – posmrtno, Nikoli Piliću, prof. dr. sc. Vatromiru Srhoju, Ivanu Krapiću, Ivi Mikuličinu, Želimiru Feitlu, Lucijanu Krci, Radiši Mladenoviću i Veslačkom klub Iktus.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica Nikolina Brnjac čestitali su svim dobitnicima te poručili kako su sportski uspjesi i postignuća obveza da Vlada Republike Hrvatske i dalje nastavi snažno podupirati sport, sportašice i sportaše.

„Čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima, a posebno dobitnicima nagrade za životno djelo, gospodinu Plećašu i gospodinu Lozici, koji su svojim doprinosom i postignućima obogatili našu košarku i vaterpolo te gospodinu Pezziju, u čijem liku i djelu se najbolje ocrtava važnost sportskog novinarstva za sustav sporta. Naše sportašice i sportaši konstanta su uspjeha koji nam iz godine u godinu donosi naslove prvaka svijeta ili Europe te medalje na nizu velikih natjecanja i svima prenose optimizam i svoju pozitivnu poruku“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Prethodni članakVatrene poruke hrvatskih rukometaša za Vatrene uoči polufinala Svjetskog prvenstva #Qatar2022
Sljedeći članakEHF Europska liga: Prvi poraz Nexea u zadnjoj europskoj utakmici ove godine