Održana izborna skupština HRS – a & potpis ugovora za Masterplan projekt EHF – a & HRS – a

531
Izborna skupština HRS, Zagrebm, Jarun, 15.12.2022., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Na izbornoj Skupštini Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac dobio je novo povjerenje rukometnih djelatnika i mandat predsjednika Saveza. Ugledni zagrebački odvjetnik Tomislav Grahovac prvi put je za predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza izabran 2016. godine. Nakon toga, dobio je novo povjerenje 2019. godine. Od 59 članova Skupštine HRS-a, njih 51 prisustvovalo je izbornoj  sjednici danas u Zagrebu i jednoglasno podržalo izbor Tomislava Grahovca za predsjednika.  

Podsjećajući delegate Skupštine na rezultate i rad HRS-a u posljednje tri godine, Tomislav Grahovac je istaknuo iznimno teške korona uvjete u kojima je Savez funkcionirao. Ali, bez obzira na to, hrvatske rukometašice i rukometaši u dvorani, ali i oni na pijesku, osvojili su jako puno medalja na velikim svjetskim i europskim natjecanjima. Naši klubovi imali su vrlo dobre rezultate u europskim kupovima. Uz sve to, HRS je dobio organizaciju seniorskog Svjetskog prvenstva zajedno s Danskom i Norveškom 2025. godine. Istodobno, Hrvatska je 2021. godine bila domaćin Europskog kadetskog prvenstva, a u ovoj godine je čeka organizacija Svjetskog kadetskog prvenstva.

Veliki napredak ostvaren je u praćenju domaćih natjecanja. Uveden je online sustav praćenja utakmica uživo koji je ljestvicu zanimanja za lige podigao do neslućenih visina. Od ove sezone rukomet je ponovno našao svoje mjesto na televizijskim ekranima Sportske televizije.

Iz godine u godinu Kamp HRS-a, Festival rukometa sa završnim susretima Kupa i  Seminarom trenera dostigli su također iznimnu posjećenost i promociju. I mogli bismo tako još nabrajati, ali nema potrebe.

Istodobno s izborom predsjednika  HRS-a, odabrani su novi Upravni odbor HRS-a i Nadzorni odbor. Članovi novog Upravnog odbora su: Tomislav Grahovac, Zoran Goba , Boris Mesarić, Krešimir Prosoli, Goran Piteša, Željko Maletić, Boris Konjuh, Josip Ćurković, Hrvoje Vojvoda, Vili Bassanese, Željko Udovičić, Josip Ergović, Branimir Kos, Božica Palčić i Antun Blažević.

Nadzorni odbor HRS-a čine Romeo Vrečko, Goran Peterko, Mihael Varga, Ivan Baričević i Rajko Roža.

Hrvatski rukomet i Hrvatski rukometni savez jesu i mogu biti ogledni primjer kako se vodi jedna sportska organizacija.

U sklopu izborne skupštine održana je i svečanost potpisivanja ugovora s pet gradova koji su uključeni u Master plan EHF-a i HRS-a „Rukomet u vrtićima“. To su Bjelovar, Koprivnica, Pakrac, Poreč i Virovitica, dok će Grad Zagreb biti naknadno.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Teško izborena pobjeda Sesveta u Trogiru
Sljedeći članakMasterplan projekt EHF – a & HRS – a “Rukomet u vrtićima“ – Vrtko | Potpis ugovora | 2. dio