1. HRL Žene: Podravka Vegeta i Zrinski lako do novih bodova

392

U dva unaprijed odigrana susreta 10. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, Podravka Vegeta je dva dana nakon poraza od Lokomotive Zagreb s pola snage pobijedila ŽARK Split 46:19, a Zrinski je bio uvjerljiv protiv Sesveta 33:27.

Kad vam vratarke obrane 20 lopti, onda je nemoguće izgubiti utakmicu. A uz sve to, razlika u kvaliteti igračica u polju, bez obzira na mladost, a upravo s tim snagama zaigrala je  Podravka Vegeta protiv ŽARK Splita i stigla do još jedne uvjerljive pobjede. Nakon prvih 11. minuta sastav iz Koprivnice vodio je 11:1. Prednost domaćina rasla je iz napada u napad, da bi se na predahu zaustavila na plus 19 (26:7). Samo malo ravnopravnije bilo je drugo poluvrijeme koje je završilo 20:12 za Podravka Vegetu. Čak 13 igračica domaćeg sastava našlo se među strijelcima. Među njima i vratarka Lucija Bešen s jedim pogotkom.  Najefikasnija je bila mlada Katja Vuković s osam pogodaka. Kod gošći samo pet obrana vratarki. Po pet pogodaka dale su Matea Mažurin, Ana Ćukušić i Ivka Kljaković Gašpić.

Samo uvodnih 15-tak minuta Sesvete su bile ravnopravne protiv Zrinskog. Čak su dvaput i vodile. Ali je onda stigla velika serija domaćina od čak 10:2 i Zrinski je poluvremenu imao plus sedam. Sesvete su od vodstva 7:8 u 14. minuti, do kraja prvoga dijela dale samo dva pogotka. Ništa se naravno dramatično nije promijenilo ni u nastavku. Domaćin je nastavio igrati u svom ritmu. Prvi put njihova prednost narasla je na deset pogodaka u  33. minuti. Sesvećanke se dakako, nisu predavale. U završnih 15. minuta uspjele su prepoloviti svoj zaostatak, ali ne i ozbiljnije ugroziti domaću ekipu. S 13 pogodaka, od kojih je devet dala u prvom poluvremenu najbolja u redovima Zrinskog Selena Milošević. Sedam je dala Sara Krizmanić. Kod gošći prvo ime Lucija Krezo s devet pogodaka. Sedam je postigla Kala Kosovac.

1. HRL ŽENE: 10. KOLO
PODRAVKA VEGETA – ŽARK SPLIT 46:19
ZRINSKI – SESVETE 33:27

 

Prethodni članak1. HRL Žene: Tko će slaviti na oproštaju od prvog dijela sezone?
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Pobjede domaćina PPD Zagreba i KTC – a