Paket24 Premijer liga – Liga A: Dva vrijedna slavlja domaćina

640

U Paket24 Premijer ligi – Ligi A, subota je donijela dvije utakmice i dva slavlja jako vrijedna domaćinima. U Metkoviću je “pala“ Dubrava, a u Varaždinu Zamet.

U lijepo pupunjenoj dvorani na jugu Hrvatske, susret Meković – Mehanike i Dubrave u prvom poluvremenu je ponudio rezultatsku neizvjesnost, puno duela i čvrstu igru. Malo su vodili domaćini, malo gosti. Međutim, nitko nije dominirao toliko da bi mogao doći do osjetnije prednosti. Ipak, na isteku prvih 30. minuta Metković ima +2. 14:12. Drugi dio utakmice donio je više mini serija od dva pogotka Metkoviću koji je polako povećavao svoju prednost. Tako su u 47. minuti došli na +5, 23:18. U 50. minuti rezultat je iznosio 25:19 za domaćina što Dubrava više nije uspjela stići. Po šest pogodaka svaki, postigli su Antonio Cvitanović i Josip Bezer kod pobjednika, dok je Željko Kozina ugradio 10 obrana. Kod Dubrave, već tradicionalno najraspucaniji prvi strijelac “premijerke“ Ivan Barbić s devet preciznih udaraca.

Varaždin 1930 i Zamet igrali su pogodak za pogotkom prvih 20. minuta što je značilo da su Riječani stigli s ozbiljnim namjerama. Međutim, kad više nisu mogli pratiti ritam domaćina, oni su to iskoristili pa su Varaždinci od 19. do 24. minuti napravili seriju od pet pogodaka i otišli na +5 (16:11). Bilo je jasno da će bodovi ostati u Varaždinu što se na kraju i dogodilo. Odličnu večer kod pobjednika imao je Matej Tači koji je s 10 pogodaka predvodio listu strijelaca. Toni Živković i Matija Perkov pak, bili su najraspoloženiji kod Zameta, svaki je postigao sedam pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA A: 14. KOLO
METKOVIĆ-MEHANIKA – DUBRAVA 30:24
VARAŽDIN 1930 – ZAMET 36:31

Prethodni članak1. HRL Žene: Dalmatinka tijesno pobijedila Trogir, slavlja Bjelovara i Koke
Sljedeći članak1. HRL Žene: Izjave nakon 10. kola