46. Seminar trenera: Trenerska elita u Poreču

823

Sve je spremno za još jedan Središnji seminar trenera Hrvatskog rukometnog saveza. Kako to već tradicionalno biva, dio mozaika koji u sebi nosi Festival rukometa nezamisliv je bez Seminara trenera. Pozornica porečke “Žatike“ i ove će godine ugostiti poznata i priznata imena stručnjaka iz rukometnog svijeta. Vrijeme radnje je od 26. do 28. svibnja 2023. godine.

Uz trenerice i trenere, koji će kao školske klupe ispuniti tribine “Žatike“, ispred njih stajat će predavači koji će na zanimljiv način, uz teorijska predavanja i praktične primjere, pojasniti i približiti brojne rukometne teme. Od različitih vrsta treninga, tehnologije, prezentacije projekta “Rukomet u vrtićima – Vrtko“, do vježbi i aktualnih trendova u razvoju rukometne igre. Teme su kao i uvijek, poučne i šarolike, a sve s ciljem učenja i suradnje trenerica i trenera na Seminaru s najdužom europskom tradicijom.

U Poreču će biti izbornici hrvatskih A nacionalnih selekcija, Nenad Šoštarić i Goran Perkovac, baš kao i članovi stručnih stožera: Matija Bilušić (trener vratarki hrvatske ženske seniorske reprezentacije) i Boris Dvoršek (trener hrvatske muške seniorske reprezentacije). Gost predavač bit će i jako poznato rukometno ime, Dragan Adžić. Još jedan hrvatski trener iznijet će svoje mišljenje na temu varki različiith obrambenih formacija, a riječ je o Goranu Mrđenu. Prvi put u Poreč dolazi stručnjak Europske rukometne federacije (EHF–a), Lars Bojsen Michalsik.

Projekt EHF–a & HRS–a koji je pobudio iznimno zanimanje javnosti i samo pozitivne komentare, predstavit će Krešimir Pažin, Vedran Vrus i Marina Tomac Rojčević. O suvremenoj tehnologiji u rukometu pričat će pak Dalibor Čvek i Antonio Obrvan.

Jasno je da je i ovogodišnje izdanje Seminara trenera bogato brojnim informacijama i vrhunskim predavačima. Za sve trenerice i trenere, baš kao i za prijatelje rukometa koji predavanja neće moći pratiti uživo u Poreču, bit će dostupan livestream na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza. Foto objektiv će uhvatiti najbolje trenutke koje ćete moći gledati na HRS Photodecku, dok su najnovije informacije dostupne na Facebook stranici Treneri HRS te na njihovoj službenoj web stranici uhrt.hr.

Vidimo se u Poreču na 46. Seminaru trenera!

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Završena još jedna sezona, PPD Zagrebu 31. naslov prvaka
Sljedeći članak46. Seminar trenera: Nenad Šoštarić i Goran Perkovac