EHF Europski kup: Pobjednički ples Sesveta na dalekom gostovanju

1315

Rukometaši Sesveta pobijedili su azerbajdžanski Kur 24:34 u uzvratnom susretu 2. kola EHF Europskog kupa i tako povrdili svoj prolazak dalje. Podsjećamo, Sesvećani su slavili i u prvom susretu prije tjedan dana, 15:30. Tako će Hrvatska u 3. kolu tog natjecanja imati dva predstavnika – Sesvete i Trogir.

Sastav koji od ovoga tjedna vodi Igor Vori otvorio je susret s autoritetom i vrlo brzo poveo 0:4. Domaćini su do prvog pogotka stigli tek u 9. minuti. Sesvećani su suvereno držali kontrolu nad prvim dijelom i strpljivo gradili, odnosno čuvali i povećavali svoju prednost. Na poluvremenu je ona tako iznosila pet pogodaka (13:18).

Domaćin je u nastavku krenuo na sve ili ništa. U 36. minuti tako se približio na „opasnih“ minus tri (17:20). I natjerao goste da malo pojačaju tempo. Sesvećani su odgovorili nizom od šest pogodaka za redom i pobjegli na nedostižnih osam razlike (19:27) u 44. minuti. I nisu se tu gosti zaustavili. Na kraju su slavili s visokih deset razlike, 24:34. S osam pogodaka Patrik Hršak bio je najbolji u redovima Sesveta. Šest pogodaka dao je Josip Topić. Odličan je bio i Filip Perić s 13 obrana. Kod domaćih 12 obrana Srbina Aleksandra Milenkovića i osam pogodaka Nigerijca Jacoba Ayube Kutaua.

EHF EUROPSKI KUP: 2. KOLO
KUR – SESVETE 24:34 (15:30)

Prethodni članak1. HRL Žene: Podravka Vegeti derbi kola, Lokomotiva mirno kroz Varaždin
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Poreču prvo slavlje u gostima, Nexe-u slavonski derbi