Kadeti: Sjajna hrvatska mladost drugu godinu za redom pobjednik Tiby turnira

1748

Hrvatska muška kadetska reprezentacija pobijedila je Francusku u 3. kolu Tiby turnira i tako obranila naslov pobjednika na najjačem turniru za tu dobnu kategoriju. Hrvatska je u tri dana pobijedila Mađarsku, Tunis i na kraju domaćina Francusku.

Nakon male nesigurnosti na početku susreta, Hrvatska vrlo brzo sređuje svoju igru i redove i već u 5. minuti preuzima vodstvo. Bila je to lijepa serija od 3:0 koja je francusku klupu natjerala da pozove prvu minutu predaha već u sedmoj minuti.

Hrvatska je međutim mirno nastavila u svom ritmu. I dizala svoju prednost iz napada u napad. Na drugoj strani sjajno su naši mladi rukometaši igrali u obrani i vrlo često tjerali suce da dižu ruku. Osim toga, odličan je na našim vratima bio Antun Šarić koji je u prvom dijelu imao 10 obrana. Na ulasku u posljednjih deset minuta, Hrvatska je već bila na šest pogodaka razlike. Tako je i završilo prvo poluvrijeme (11:17).

Hrvatska je odlična i na početku drugoga dijela. Vrlo brzo digla je svoju prednost na sedam pogodaka razlike i opet natjerala Francuze na rani time-out. I to je urodilo plodom, jer su mladi francuski rukometaši zabili četiri pogotka u nizu i uhvatili priključak. U 45. minuti tako je bilo 20:23. Kako se kod naše ekipe polako počeo osjećati umor jer smo cijeli susret igrali bez desnog vanjskog Marka Grubišića koji je imao problema s prstom, izbornik je na toj poziciji rotirao nekoliko igrača.

Uz sve to, francuski su suci napravili sve što je bilo moguće da svoju reprezentaciju vrate u igru. Srećom, naša mladost nije posustala i predala se. Na ulasku u posljednjih deset minuta rezultat je bio 24:22. I tada je proradio inat naših rukometaša. Francuzi su polako posustajali, a naši počeli zabijati i uskoro su bili na sigurnoj udaljenosti do pet pogodaka. Tako je i završilo, 30:25, pa je Hrvatska ponovno mogla slaviti. S 9 pogodaka Antonio Berislav Tokić bio je naš najbolji strijelac, i ne samo to, on je i MVP turnira. Devet pogodaka dao je i Josip Tomić. I on je dobio posebno priznanje jer je najbolji strijelac turnira s 26 pogodaka. Antun Šarić je skupio 14 obrana.

TIBY TURNIR: 3. KOLO

FRANCUSKA – HRVATSKA 25:30

Prethodni članak1. HRL Žene: Slavlje Zameta i Splita 2010, Rudar i Dugo Selo ’55 podijelili bodove
Sljedeći članakSeniori: Pripreme u potpunosti ispunile svrhu