EHF Europski kup: Momčad Sesveta “pala u paklu“ Istanbula nakon sedmeraca

1321

Rukometaši Sesveta poraženi su od Bešiktaša Safi Cimenta 38:29 nakon sedmeraca, u 3. kolu EHF Europskog kupa i tako su se oprostili od Europe za ovu sezonu. Nakon 60 minuta igre, rezultat je bio isti kao i prije tjedan dana u Sesvetama 34:27 pa je odluka pala sa 7 metara. Tu su domaćini bili uspješniji i idu dalje.

Kao što se moglo i očekivati, bez obzira na veliku prednost (27:34) koju je sastav iz Sesveta donio u Istanbul, bio je to pravi rukometni rat. Ni milimetar terena se nije mogao osvojiti, a da vam netko nije bio na ruci ili tijelu. U takvoj situaciji trebalo je ostati miran i hladne glave, jer svako isključenje moglo je biti presudno.

U prvoj četvrtini igralo se pogodaka za pogodak. I bila je to najbolja moguća taktika. Sesvećani su imali smo jedno vodstvo, i to kod rezultata 4:5, u 8. minuti. Bešiktaš je prvi put stigao do dva pogotka prednosti na isteku 15. minute. Tada je bilo 9:7. I držali su se igrači Igora Vorija na tom zaostatku sve do šest minuta prije predaha. Onda slijedi mali pad i Turci odlaze na plus četiri, 16:12. Tu su razliku odnijeli na predah, samo je bilo s po jednim pogotkom više na svakoj strani 17:13. Sesvećani su bili na 65, a Bešiktaš na čak 81 posto realizacije.

S takvim raspletom prvoga dijela, bilo je jasno da nas u nastavku čeka pravi pakao od utakmice. Sesvećani su ga otvorili na savršen način. Dali su tri pogotka za redom, Marko Prpić je uz to obranio sedmerac domaćinu, a Filip  Perić je također, dodao jednu obranu. I gosti su došli na minus jeden (17:16).

Turci su uzvratili serijom 4:1 i u 40. minuti opet bili na četiri razlike koliko su imali na poluvremenu. Nažalost, to kao da je dalo naslutiti ono što će se dogoditi u sljedećih desetak minuta. Naime, od rezultata 21:19,  Sesvećani su primili čak šest pogodaka za redom i našli se u teškoj situaciji, jer je Bešiktaš ne samo dostigao zaostatka iz prvog susreta nego, osigurao pogodak viška.

Do kraja je bilo još puno vremena. Sesvećani su u jednom trenutku spustili razliku na minus šest (29:23). Nisu je dugo mogli zadržati. Uskoro je opet bilo plus osam za domaćina. I tada smo vidjeli jednu jako spornu odluku makedonskih sutkinja koje nisu sankcionirale izravni udarac u glavu Filipa Perića, već su vratile napad Turcima i utakmicu dovele do krajnje napete situacije.

Ipak, Sesvećani se nisu predali. Dvije i pol minute prije kraja opet su došli na šest pogodaka zaostatka. Uz sve to, 70 sekundi prije kraja Marko Prpić je obranio još jedan sedmerac domaćinu i širom otvorio vrata Sesvetama ka prolasku dalje. Igor Vori je 40 sekundi prije kraja pozvao time out. Nažalost, njegovi igrači su se odlučili završiti zadnji napad nakon samo sedam sekundi. Vratar Bešiktaša ga je zaustavio, i Turci su na drugoj strani zabili u posljednjim sekundama pa je konačni rezultat nakon 60 minuta bio 34:27. O pobjedniku su stoga, odlučivali sedmerci. Tu su domaćini imali sjajno raspoloženog Mehmeta Emrea koji je zaustavio dva udarca Sesvećana i odveo svoju momčad u osminu finala.  Nikola Arsenić sa šest pogodaka bio je najbolji u redovima pobjednika. Kod Sesveta 11 pogodaka Davora Gavrića, sedam Patrika Hršaka.

EHF EUROPSKI KUP: 3. KOLO
BEŠIKTAŠ SAFI CIMENTO – SESVETE 38:29 (34:27) (4:2 7M)

 

Prethodni članak“Kina s niskim igračicama nosi puno opasnosti, ali moramo pobijediti“ | Obrvan & Barišić | SP 2023
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Pobjede Zagreba i Varaždina 1930