Novosti iz Saveza: EHF 14. Konferencija glavnih tajnika u Kopenhagenu

290

Nakon završetka olimpijskih kvalifikacija, dio rukometnih djelatnika preselio je u Kopenhagen koji je 20. i 21. ožujka 2024., bio domaćin 14. Konferencije glavnih tajnika u organizaciji Europske rukometne federacije (EHF – a). Glavne teme Konferencije bile su pregled dosadađnjih događanja u europskom rukometu, razgovori o mlađim dobnim skupinama i načinu natjecanja tijekom europskih prvenstava, predstavljanje novih projekata te razmjena znanja i iskustva djelatnika u europskom rukometu. Hrvatski rukometni savez predstavljali su voditelji natjecanja u mlađim dobnim skupinama, dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić i Tomislav Lukić.

Uz fantastična postignuća na digitalnim platformama EHF – a, organizatori su najavili i novosti u dvoranama. Tako će U20 Europsko prvenstvo i U18 Europsko prvenstvo za rukometaše ovoga ljeta, biti prva natjecanja u kojima će sudjelovati 24 ekipe.

Održane su i prezentacije projekata iz Masterplanova EHF – a i europskih Saveza, a kao najbolji u Europi, ocijenjen je Masterplan projekt EHF – a & HRS – a “Rukomet u vrtićima – Vrtko“ koji je ogledan primjer (role model) za uspješan razvoj projekata. “Vrtko“ je ponovno pokupio sve simpatije prisutnih stručnjaka u Kopenhagenu te tako još jednom potvrdio da u sustavu hrvatskog rukometa, imamo pravu uspješnicu.

Kao zaključak Konferencije, održan je ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2026. godine.

 

Prethodni članakIn memoriam: Juraj Radovčić
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Zagreb lako do četvrte pobjede