Završnica 1. HRL U17 (Ž): Puno uzbuđenja na otvaranju prve Završnice

1861
, 1. HRL U17 (Ž), HRS Završnice 2023/24, Poreč, Hrvatska, 25.04.2024., Mandatory Credit © Jozo Cabraja/ kolektiff

Krenula je prva ovogodišnja završnica. Najbolje hrvatske rukometašice do 17 godina (rođene 2006. i mlađe) danas su odigrale prva dva kola i prvih 12 utakmica. Podsjetimo, na Završnici sudjeluje 12 ekipa koje su podijeljene u dvije skupine, a tko će ponijeti titulu najboljih u državi, saznat ćemo u nedjelju.

Iako je tek prvi dan, uzbuđenja i sjajnih rukometnih poteza u porečkoj dvorani Žatika nije nedostajalo. Djevojke su iz susreta u susret davale sve od sebe, a kako je protekao prvi dan, donosimo u nastavku.

SKUPINA A:
Prvi dan prve ovosezonske Završnice s dvije pobjede i četiri osvojena boda završavaju Podravka i Dugopolje. Mlade Koprivničanke u prvoj su utakmici bile bolje od Osijeka, dok su u drugom kolu u napetoj utakmici pobijedile Zelinu. Dugopolje je pak u prvom kolu pobijedilo susjede iz Trogira 58, a u drugoj su utakmici slavile protiv Ivanića. Upravo je ekipa Ivanića nakon prvog dana bez bodova. Osim poraza od Dugopolja, bolje od njih bile su rukometašice Zeline. Bez bodova je i Trogir 58 kojeg je u posljednjoj utakmici dana pobijedio Osijek.

SKUPINA B:
I u skupini B dvije ekipe prvi dan završavaju sa stopostotnim učinkom. To su Zrinski i Lokomotiva Zagreb. Djevojke iz Čakovca otvorile su ovu Završnicu uvjerljivom pobjedom nad Splitom 2010, dok su u drugoj utakmici pobijedile ekipu s istoka Hrvatske, ŽRK Brod. Mlade Lokosice prvo su s golom prednosti pobijedile Dalmatinku, dok su u drugoj utakmici uvjerljivo slavile protiv Splita 2010. Osim Splita, bez bodova je i Brod koji je poraz upisao i od Sesveta, koje su, nakon te pobjede u prvom krugu, u drugom poražene od Dalmatinke.


Evo i popisa igračica koje su se prvog dana Završnice najviše istaknule:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
SONJA MAKAROVA ŽRK ZRINSKI VRATAR
GABRIELA ROGOŠIĆ RK DUGOPOLJE SREDNJI VANJSKI
NIKA KRALJEVIĆ RK LOKOMOTIVA ZAGREB VRATAR
ANTEA MARJANOVIĆ RK PODRAVKA VRATAR
MAJA KOŠČEC RK ZELINA LIJEVO KRILO
ANTONELA ABAZA RK SESVETE DESNO KRILO
TARA ČOVIĆ RK DUGOPOLJE LIJEVI VANJSKI
JOSIPA ZUBAC RK LOKOMOTIVA ZAGREB LIJEVI VANJSKI
ANJA MILIVOJEVIĆ RK PODRAVKA KRUŽNI NAPADAČ
SARA GOLUB ŽRK ZRINSKI DESNI VANJSKI
REA MILOŠEVIĆ ŽRK OSIJEK LIJEVO KRILO
ANTEA JERKOVIĆ ŽRL DALMATINKA SREDNJI VANJSKI

 

Sve današnje utakmice mogle su se pratiti uživo na YouTube kanalu HRS-a, a u livestreamu će biti i sve ostale utakmice do kraja Završnice. Fotografije svih ekipa i najbolje trenutke prvog dana mogu se pronaći na Photodecku HRS-a.

Prethodni članakMlađi juniori: Novo kontrolno okupljanje u Daruvaru
Sljedeći članak1. HRL Žene: Sve utakmice igraju se u nedjelju