47. Seminar trenera: Prvi dan, četiri predavanja, više od 600 trenerica i trenera

865
Ivano BALIĆ (assistant coach), Boris DVORŠEK and Zdenko KORDI, 47. Seminar trenera, Festival rukometa 2024, Poreč, Hrvatska, 17.05.2024., Mandatory Credit © Jozo Cabraja/ kolektiff

U fantastičnom ambijentu porečke sportske dvorane “Žatike“, u sklopu Festivala rukometa, započeo je i 47. Središnji seminar trenera Hrvatskog rukometnog saveza. Više od 600 trenerica i trenera, među njima i oni koji sudjeluju na Master tečaju za trenere, ispunilo je tribine “Žatike“ te u međusobnoj komunikaciji, razmjeni znanja i druženju, upijalo svaki detalj predavanja.

Seminar je svečano otvorio dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, gospodin Boris Mesarić. Trenerice i trenere zatim je pozdravila i voditeljica Seminara, dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić.

Čast da održi prvo predavanje pripala je Juri Šterbuclu koji je objasnio sve prednosti povezanosti kluba sa sustavomm XPS Network, a koji već dugo godina koristi i Dagur Sigurdsson, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije.

Drugo, jako zanimljivo predavanje uz mlade rukometaše RK Poreč, vesele i nasmijane osnovnoškolce kojima zahvaljujemo na suradnji i ovim putem, održali su Krešimir Pažin i Davor Turković. Osnovni principi treninga u mini rukometu su na zanimljiv način privukli pažnju publike u “Žatici“ te još jednom potvrdili uspješnost i važnost Masterplan projekta Europske rukometne federacije (EHF – a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a).

Treće predavanje pripalo je dugogodišnjem treneru i sudioniku Seminara trenera, Željku Čaglju koji je zajedno s mladim rukometašima, članovima selekcije Istre (mlađi kadeti i kadeti), održao predavanje na temu Metodika razvoja igrača pomoću individualnih i grupnih vježbi za igranje proaktivne obrane.

Predavanje je prvoga dana vrlo živopisno i energično zaključio Nenad Zvonarek s predavanjem o razvoju igre s elementima grupne taktike napada – odvlačenjem i križanjem. Prisutnu publiku u Žatici posebno je razveselio gost iznenađenja, proslavljeni hrvatski rukometaš Ivano Balić.

Prigodne zahvalnice predavačima u ime Hrvatskog rukometnog saveza uručili su Boris Dvoršek, predsjednik Strukovnog povjerenstva HRS – a i Zdenko Kordi, član Strukovnog povjerenstva HRS – a.

Sve fotografije Seminara trenera dostupne su ovdje, a livestream na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U17 (M): Odigrano drugo i treće kolo, poznati četvrtfinalisti
Sljedeći članakViše od šesto trenera & poznatih lica na 47. Seminaru trenera | 1. dan | Festival rukometa