47. Seminar trenera: Tri fantastična predavanja drugog dana

561
, 47. Seminar trenera, Festival rukometa 2024, Poreč, Hrvatska, 18.05.2024., Mandatory Credit © Jozo Cabraja/ kolektiff

Uz brojne subotnje rukometne aktivnosti u Poreču, prije podne je bilo rezervirano i za drugi dan 47. Seminara trenera. Tri predavanja održana su “Žatici“ pred više od 650 trenerica i trenera koji su pratili tijek misli i znanja predavača.

Drugi dan Seminara trenera otvorio je Vlado Šola, koji je uz mlade rukometaše – selekciju Istre, prikazao principe rada 6 – 0 obrane. Zatim su uslijedili svečani trenuci dodjele priznanja HRS – a istaknutim trenerima za prošlu, 2023. godinu. Legendarni riječki trener Edo Šmit preuzeo je plaketu za istaknuti rad, dok je posthumno priznanje dodijeljeno treneru Tomislavu Prebegu, a preuzeo ga je Marko Cingel.

Drugo predavajne pred ispunjenom “Žatikom“ održao je Dagur Sigurdsson, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije. Uz mlade generacije hrvatskog rukometa, na terenu je bio i Denis Špoljarić, proslavljeni hrvatski reprezentativac i pomoćnik izbornika Sigurdssona. Trenerice i treneri imali su priliku vidjeti zanimljive vježbe za razvoj igre u napadu.

Subotnja predavanja zaključio je Ivica Obrvan, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije i trener Podravke Vegete. Uz demonstratore selekcije Istre, Obrvan je prikazao metodiku treninga obrane s elementima anticipacije i tranzicije.

Nedjelja je završni dan Seminara trenera, koji kao i dosad, možete pratiti na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U17 (M): Zaključen i treći dan, poznati svi polufinalisti
Sljedeći članakPredavanja drugog dana 47. Seminara trenera | Šola, Sigurdsson & Obrvan | Festival rukometa