Završnica 1. HRL U15 (Ž): Uzbudljiv prvi dan

1374
Radnik vs Ivanič, Završnica 1. HRL U15, 2024, dvorana Žatika, Poreč, Hrvatska, 23.05.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

S 20 odigranih utakmica zaključili smo prvi dan treće ovogodišnje Završnice. Najbolje hrvatske rukometašice do 15 godina (2008./09. godište i mlađe) danas su odigrale cijela dva kola, dok će s trećim nastaviti već sutra ujutro. Podsjetimo, na ovoj Završnici sudjeluje 20 ekipa koje su podijeljene u četiri skupine.

Već prvog dana nije nedostajalo uzbuđenja, sjajnih poteza i golova u Velom Joži i Finidi. Mlade hrvatske rukometašice iz susreta u susret davale su sve od sebe, a evo i kako je protekao prvi dan.

SKUPINA A:
Utakmice u Skupini A otvorile su Sesvete i ekipa 1234 Virovitica, a slavile su upravo mlade Sesvećanke. One su bile uvjerljive i u svojoj drugoj utakmici kada kad su pobijedile Metković. Ta ekipa s juga Hrvatske poražena je i svojoj drugoj utakmici dana kada je bolja bila Koka. Mlade Varaždinke u svojoj su prvoj utakmici odigrale neriješeno s Dalmatinkom. Nakon remija i podjele bodova, Dalmatinka je došla i do pobjede. Djevojke iz Ploča pobijedile su 1234 Viroviticu.

SKUPINA B:
U ovoj su skupini prvu utakmicu odigrale ekipe Ivanić i Petason Vranjic, a slavile su djevojke iz Ivanića. U drugoj utakmici Podravka je bila bolja od Cetine, a mlade Koprivničanke nastavile su s pobjedama prvog dana. U drugom su susretu pobijedile Petason Vranjic. Drugu pobjedu upisala je i ekipa iz Ivanića koja je pobijedila Radnik, a upravo je Radnik pobijedio Cetinu u posljednjoj utakmici prvog dana.

SKUPINA C:
U Skupini C prvu je pobjedu odnijela ekipa Udarnik koja je s minimalnih jedan razlike pobijedila Trogir 58. Nakon njih Lokomotiva je uvjerljivo pobijedila Zrinski, a Lokosice su bila uvjerljive u svojoj drugoj utakmici kada su svladale Udarnik. Do dvije pobjede prvog dana došla je još i Zelina koja je pobijedila prvo Trogir 58, a zatim i Zrinski.

SKUPINA D:
Jedina ekipa koja je u ovoj skupini upisala dvije pobjede bila je Trešnjevka Zagreb. Djevojke iz glavnog grada prvo su pobijedile Novsku, a zatim i Gospić. Do jedne pobjede došao je ŽARK Split koji je pobijedio Đurđevac, Gospić koji je pobijedio mlade Splićanke te Novska koja je bila bolja od Đurđevca.

Evo i popisa igračica koje su se prvog dana Završnice najviše istaknule:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
LUNA GOJAK ŽRK UDARNIK KRUŽNA NAPADAČICA
SARA KOMUŠAR RK SESVETE VRATARKA
ANA ĐOLONGA ŽARK SPLIT KRUŽNA NAPADAČICA
EDITA MIKAC ŽRK IVANIĆ VRATARKA
NIKA BODROŽIĆ RK LOKOMOTIVA ZAGREB SREDNJI VANJSKI
MAJA MLAKAR ŽRK KOKA LIJEVI VANJSKI
NIKA FILIPČIĆ RK TREŠNJEVKA SREDNJI VANJSKI
TENA JURLINA RK PODRAVKA VEGETA LIJEVI VANJSKI
IVONA ROGULJ ŽRK TROGIR 58 VRATARKA
MATEJA KOSKA RK SESVETE LIJEVO KRILO
MARTA KULAŠ RK GOSPIĆ KRUŽNA NAPADAČICA
ANAMARIJA BARIĆ ŽRK IVANIĆ SREDNJI VANJSKI
MARE ČURAKOVIĆ RK LOKOMOTIVA ZAGREB VRATARKA
ANTEA JERKOVIĆ RK DALMATINKA SREDNJI VANJSKI
ANJA ŠULEKIĆ RK NOVSKA DESNI VANJSKI
VANESSA LENGELIĆ RK PODRAVKA VEGETA LIJEVI VANJSKI
MAJA KOŠĆEC ŽRK ZELINA LIJEVO KRILO
SARA SLUNJSKI ŽRK KOKA VRATARKA
HELENA FURČIĆ ŽRK TREŠNJEVKA SREDNJI VANJSKI
MIA ŠATVAR ŽRK RADNIK VRATARKA

 

Sve utakmice današnjeg dana mogli ste pratiti uživo putem našeg YouTube kanala, a ondje ćete moći pratiti i sve preostale utakmice ove Završnice. Sve fotografije prvog dana možete pronaći na Photodecku HRS-a.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Svi prvaci Hrvatske
Sljedeći članakAktivnosti HRS-a: Sve je spremno za ždrijeb Svjetskog prvenstva