Mlađe kadetkinje: Uvjerljiva pobjeda nad Finskom, sutra susret za konačni plasman

0

Hrvatska mlađe kadetska reprezentacija upisala je novu pobjedu na Otvorenom europskom prvenstvu. Rukometašice Ivana Jerkovića četvrtog su dana turnira pobijedile Finsku 19:30. Bio je to posljednji susret naših djevojaka u grupi za plasman. Sutra je posljednji dan prvenstva, a pred Hrvatskom je borba za 11. mjesto s Portugalom.

Nakon što su pomalo nesretno ostale bez daljnje borbe za medalju (Norveška je grupu završila druga s istim brojem bodova, ali je slavila u međusobnom ogledu), pred hrvatskim su reprezentativkama bile tri utakmice u skupini za plasman. U prvom su susretu minimalno poražene od Nizozemske, zatim su pobijedile Slovačku, a i u današnjem su susretu došle do novih bodova kada su bile bolje od Finske. Hrvatska je od početka do kraja susreta imala kontrolu na utakmicom i tako je već na poluvremenu imala prednost od pet pogodaka (10:15). U nastavku je prednost naših rukometašica samo rasla pa je na kraju susreta na semaforu pisalo 19:30. Najbolja u hrvatskim redovima bila je Nika Bodrožić s pet pogodaka, a čak su četiri hrvatske rukometašice po četiri puta bile precizne. To su bile Mia Šekutor, Iva Bošnjak, Matea Koska i Tena Jurlina.

Sutra je posljednji dan Otvorenog europskog prvenstva te Hrvatsku čeka posljednja utakmica za končani plasman protiv Portugala.

Prethodni članakJANAF HRS Kamp: Zaključen i II. turnus ovogodišnjeg Kampa u Umagu
Sljedeći članakAktivnosti HRS-a: Triglav osiguranje novi član sponzorske obitelji HRS – a