Bukurešt s +6 slavio nad Zametom

11

Rukometaši Zameta upisali su poraz u prvom susretu drugog kola kvalifikacija u EHF Kupu. Na gostovanju u Bukureštu riječki momci nisu dobro reagirali te se kući vraćaju s minusom od šest pogodaka koje će pokušati nadoknaditi u uzvratnom susretu.

Zamet je dosta loše otvorio utakmicu i s dosta pogrešaka što je domaćin dobro iskoristio i kaznio. Unatoč tome rukometaši iz Rijeke su uspjeli u par navrata izjednačiti rezultat i vratiti se u igru, ali pred kraj prvog dijela susreta Bukurešt je nanovo pojačao tempo i pobjegao na +3 (15:12).

Nastavak susreta nije donio ništa bolju igru Riječana koji su iz minute u minutu sve više zaostajali za domaćinom. Uspjeli su smanjiti teku 50. minuti utakmice kada je semafor pokazao 23:26, ali dobra serija Zameta nije se nastavila. Bukurešt je pokazao višak koncentracije u završnici te na kraju slavio s visokih 29:23 i otežao Zametu za uzvrat.

Najbolji je u redovima Zameta bio Paulo Grozdek s pet pogodaka, Mateo Hrvatin zabio ih je četiri, dok je Marin Đurica obranio 14 lopti.

Uzvrat je na rasporedu 15. listopada u Centru Zamet.

EHF Kup, 2. kolo kvalifikacija:

CSM Bucuresti – Zamet 29:23 (15:12)

CSM Bucuresti: Iancu, Bernatonis 4, Georgievski 2, Saurina 4, Stavrositu 3, Rapciuga, Humet Gaminde 2, Ciobanu, Novanc 6, Somlea, Negru 7, Rosu, Blažević, Aslanyan, Manescu, Stamate 1

Zamet: Đurica, Hrvatin 4, Martinović, Tubić, Uzelac 1, Lučin T. 3, Stipčić, Stojanović 1, Grozdek 5, Lučin F., Šunjić, Golik, Kružić 3, Valković 1, Miličević 4, Majić 1