Horvat: “Možemo zadovoljni krenuti na put”

32

Hrvatska je osvojila HEP Croatia Cup pobjedom nad Crnom Gorom 24:22 (11:8) i time završila pripremne utakmice pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francusku.

Izbornik Željko Babić nije zadovoljan onime što je njegova momčad danas pokazala, prvenstvo zbog ozljeda koje su ih zadesile: “Ja nisam zadovoljan jer nismo uspjeli utrenirati ono što smo mi željeli. Imamo ozbiljnih problema u momčadi. Prijašnjim problemima koje imamo s ozljedama danas su nam još došle od Stepančića, Mamića i sinoć od Mandalinića, a Duvnjak još ne može igrati. Nalazimo se u situaciji koja nikako nije dobra. Međutim, radimo što možemo jer ne možemo utjecati na to. Današnju utakmicu smo morali odigrati ali ona nije imala nikakvu efikasnost”, rekao je Babić.

S druge strane, najbolji strijelac u ovoj utakmici, Zlatko Horvat, istaknuo je da susret protiv Crne Gore nije bio nimalo lak: “Utakmica je bila dosta teška, stvarno su Crnogorci dobro odradili ovu utakmicu. S njima je uvijek bilo teško i dosta je dobro da smo imali pravu pripremu za Svjetsko prvenstvo. Kad smo se trebali odlijepiti nismo jer smo dosta toga promašili i jedino je to bilo malo lošije. Ostalo mislim da je bilo sve dobro i obrana je bila odlična a kada je popustila obranili su naši golmani. Možemo zadovoljni krenuti na put.”

Izbornik Babić u ovom susretu isprobao je 6-0 obranu i neke nove kretnje: “Probao sam koliko-toliko iskoristiti određene linije. Stavili smo danas za početak Marka Mamića na ‘halfa’ s Gojunom tako da imamo jednoga višega igrača jer tamo će nam visok i jak pivotmen u drugoj utakmici, da imamo lijevog vanjskog osobito po dijagonali. Probali smo i 6-0 obranu. Naravno tamo će nam doći Duvnjak kad bude potpuno spreman s Gojunom i Musom. To je bio jedan dio koji je bio dobar. Međutim, mi nismo igrali s igračima koji bi trebali igrati na Svjetskom prvenstvu i to je nešto što nije dobro.”

Stožerni igrači u 6-0 obrani bili su Jakov Gojun i Željko Musa s čijim je učinkom Babić zadovoljan. “Igrali smo na pobjedu i željeli smo pobijediti bez obzira na to što je to prijateljska utakmica. Gojun i Musa su igrali i prije zajedno. U konačnici, Musa je i pozvan da ako se promijeni malo ritam da zajedno igraju 6-0 obranu jer su to zajedno igrali dosta dugo vremena. Sigurno je da to ima smisla i oni su to danas odlično odradili. Mi smo imali lošu realizaciju a Crna Gora je imala problema da uopće dođe do šuta. Dakle, 6-0 obrana sa Šebetićem koji je to odigrao kvalitetno je bila u redu. Međutim, to nije ono što sam ja želio vidjet”, pojasnio je izbornik Babić.

Za kraj, dokapetan Zlatko Horvat izrazio je zadovoljstvo pripremama i onime što je reprezentacija pokazala u ove dvije utakmice: “Zadovoljan sam sa suigračima. Pokazali su kako se igra za Hrvatsku i samo tako moramo nastaviti svaku utakmicu na Svjetskom prvenstvu i nastaviti dalje na svim ostalim prvenstvima.”

Prethodni članakSlavljem nad Crnom Gorom Hrvatska osvojila HEP Croatia Cup
Sljedeći članakIzbornik Željko Babić objavio konačan popis putnika na Svjetsko prvenstvo u Francusku