Slavljem nad Crnom Gorom Hrvatska osvojila HEP Croatia Cup

52

HEP Croatia Cup stigao je do svog kraja. Posljednjeg dana natjecanja u Umagu Hrvatska je slavila nad Crnom Gorom i tako s dvije pobjede osvojila HEP Croatia Cup. Odličan način za završetak dvotjednih priprema za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj koje su iza reprezentacije. Pred momcima je sada još jutarnji trening i put u Zagreb, a u srijedu ujutro putuju za Rouen u kojem će igrati utakmice skupine C.

Utakmica je počela bez Domagoja Duvnjaka, Filipa Ivića, Luke Stepančića i Stipe Mandalinića, a hrvatska vrata za ovaj susret odabrani su Ivan Stevanović i Ivan Pešić. Izjednačeno se počelu u Umagu, a onda su u devetoj minuti Luka Cindrić i Lovro Mihić pogodili za 5:2 Hrvatske. Obrana Nebojše Simića i greška u dodavanju vratili su Crnu Goru u igru koja je ubrzo poravnala rezultat 5:5. Nanizale su se i obrane Ivana Stevanovića, ali naš napad to nije iskoristio za dodatno odvajanje. Crnogorske mreže stajale su mirnima šest minuta, a post od pogodaka prekida Luka Cindrić u 16. minuti (6:5). Pokušao je Babić s 5-1 obranom s Cindrićem naprijed. Obrana je dobro zatvarala, pomagala Stevanoviću da zaključa svoja vrata, ali je Hrvatska na +3 (10:7) otišla tek u 26. minuti nakon gola Šime Ivića. Do kraja prvog dijela utakmice ništa se nije promijenilo pa je na semaforu stajalo 11:8.

Crna Gora je na početku drugog dijela s raspoloženim Grbovićem stigla na minus dva (11:13), ali Zlatko Horvat s krila je precizno pogađao i vratio Hrvatskoj +3 (16:13), a bilo je i +4 (20:16).. Nastavila se čvrsta hrvatska obrana s Musom, Gojunom i Šebetićem u sredini, Stevanović je skupljao obrane i Crnogorci nikako nisu jače zaprijetiti Hrvatskoj. Vidio je to i Đukić koji je u 50. minuti pozvao time-out. Crnu Goru u igru je držao Vladan Lipovina koji jedini pronalazi put od hrvatske mreže, a u posljednjih pet minuta utakmice ušlo se pri rezultatu 23:20. Na kraju upisano je slavlje 24:22.

Najraspoloženiji kod Hrvatske bio je Zlatko Horvat s osam pogodaka, dva manje dodao je Luka Cindrić, a Ivan Stevanović upisao je 11 obrana. Kod Crne Gore najefikasniji bio je Nemanja Grbović sa šest gola, a na vratima je Nebojša Simić sakupio sedam obrana.


HRVATSKA – CRNA GORA 24:22 (11:8)

Hrvatska: Stevanović 11 obrana, Pešić 1 obrana; Mihić 2, Gojun, Matulić, Horvat 8 (5), Kontrec 1, Š. Ivić 3, Božić Pavletić, Štrlek 1, Musa 1, Jotić , Mamić 1, Šebetić, Cindrić 6 (2), Obranović 1, Kozina
Izbornik: Željko Babić

CRNA GORA: Mijatović 4 obrane, Mijušković, Simić 7 obrana; Simović, Majić, Radović, Čavor, Marković 2, Vujović 1 (1), Anđelić 2, Grbović 6, Lipovina 5, Ševaljević 2, Campar 1, Petričević, Božović 1, Lasica 2, Radojević
Izbornik: Dragan Đukić

Prethodni članakBabić: “Odradili smo ciljeve koje smo zacrtali za ovu utakmicu”
Sljedeći članakHorvat: “Možemo zadovoljni krenuti na put”