Hrvatska u prijateljskoj utakmici poražena od Mađarske

68

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se po prvi put nakon Europskog prvenstva u Švedskoj i u izmijenjenom sastavu četiri dana trenirala u Ivanić-Grad. Nakon Ivanića, izabranice Gorana Mrđena otputovale su u mađarski Gyõr gdje su odigrale prvu prijateljsku utakmicu. U prvom susretu Mađarska je bila uvjerljiva, a već sutra ih čeka uzvrat, ali u obliku utakmice zatvorenog tipa.

Izbornik Goran Mrđen nakon poraza od Mađarske je rekao: ”Poraženi smo u ovom trenutku od mnogo bolje ekipe Mađarske. Da smo igrali dva puta po 15 ili 20 minuta bili bismo u egalu. Do rezultata 9:9 samo igrali konkretno. Onda smo upali u crnu rupu i previše smo toga promašili. Dobili smo previše lakih golova, a to se nastavilo i u drugom poluvremenu. Naime, u drugom dijelu imali smo otvorenih šuteva i zicera, ali i nismo to iskoristili, nanizali smo previše tehničkih grešaka i Mađarska je to dobro iskoristila. Dobro je jedino to što smo rotirali sve igračice. Igramo sutra drugu utakmicu. Nadam se da ćemo puno bolje igrati.”

Na izbornika se nadovezala i Ćamila Mičijević koja je bila najuspješnija u ovom susretu: ”Ne znam što bih rekla. Nismo odigrali onako kako znamo u obrani i smatram da je to bio najveći problem. Čim smo zaredali nekoliko dobrih obrana stizali smo i do lakih golova. Prepisala bih našem napadu previše grešaka, naime, svaka od nas je previše griješila. Pokušavale smo previše igrati na crtu iz čega nam je Mađarska krala lopte i zabijala lake golove. Nismo očekivale pobjedu protiv Mađarske, koja igra u svom najjačem sastavu, ali smo očekivale da ćemo dati puno veći otpor. Nadam se da ćemo sutra bolje izgledati.”

 

Prijateljska utakmica:

HRVATSKA – MAĐARSKA 19:34 (11:20)

Hrvatska: Bešen, Razum, Stojak , Bašić 4, Blažević, Debelić, Dežić, Domjan, Ježić 2, Kalaus, Krsnik, Marić 2, Mičijević 7, Nemaškalo 2, P. Posavec, S. Posavec 1, Vukojević 1, Zadravec
Trener: Goran Mrđen

Mađarska: Kiss É., Bíró, Bódi 2, Erdősi 2, Görbicz 2, Kisfaludy, Klivinyi, Kovács A. 8, Lukács 3, Mészáros, Pálos-Bognár 2, Schatzl 5, Sirián 1, Szekeres 1, Tomori 4, Zácsik 4
Trener: Kim Rasmussen

 

Prethodni članakSredišnji rukometni Kamp HRS-a za djevojke i mladiće od 17.06. do 11.07.2017.
Sljedeći članakHrvatske juniorke otvorile kvalifikacije za EURO tijesnom pobjedom protiv Nizozemske