Šoštarić: ”Zadovoljstvo je tu s ova dva boda, sada se okrećemo pripremi za Ukrajinu”

81

 

Hrvatska je svladala prvu prepreku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2018. U Zagrebu je pred domaćim navijačima svladana Švicarska 32:28  (19:12). Reprezentaciju Hrvatske sada u sklopu reprezentativnog tjedna čeka utakmica protiv Ukrajine koja je na rasporedu u nedjelju, 1. listopada, u 18 sati po hrvatskom vremenu.

Izbornik Nenad Šoštarić nakon prve utakmice na klupi Hrvatske kratko se osvrnuo na susret protiv Švicarske, ali i najavio sljedećeg protivnika, Ukrajinu: ‘‘Švicarke nisu došle ovdje igrati, one su došle pobijediti i bile su uvjerene da će pobijediti s obzirom na sve što je nas pratilo. Praktički smo imali dva i pol treninga. One su u ovom sastavu četiri godine i to je najveća prednost u odnosu na nas. Zadovoljstvo je tu s ova dva boda jer u kvalifikacijama nitko ne pita koliko je dobro ili loše nego koliko bodova imate. Šteta što smo primili puno golova koje mislim da smo trebali obraniti s krila. Puno previše smo primili s te pozicije. Moramo ih staviti ‘ad acta’, imamo ih ponovo u šestom mjesecu i o njima više ne razmišljamo. Nama je sad sljedeća faza počinje od večeras. Već ću večeras gledati utakmicu Norveška – Ukrajina i vidjeti što i kako. U utakmici s Ukrajinom nama je u ovom trenutku ta utakmica na principu Eurokupa. Znači idemo igrati na tom principu, idemo igrati najbolje što možemo, izvući najbolji mogući rezultat i onda taj rezultat pretvoriti u nešto opipljivo još jednom u šestom mjesecu. Ako možemo pobijediti dao bog da pobijedimo.”

Ivana Kapitanović u ključnim trenucima prvog poluvremena je zaključala svoja vrata, a na kraju je upisala deset obrana: ”Zadovoljna sam s drugih 20 minuta prvog poluvremena. Krenule smo loše u susret, a onda smo se digle i napravile preokret. Drugo poluvrijeme smo pale. Naime, brzo smo završavale napade, nismo se dobro vraćale u obranu i nismo bile dovoljno agresivne. Tu nas je Švicarska sustigla i smanjila na minus dva. Tako da nisam potpuno zadovoljna igrom, ali iza nas su tek tri treninga i tek smo se okupile s novim izbornikom. Nadam se da ćemo ove greške popraviti do Ukrajine. Idemo u Ukrajinu po pobjedu i za to moramo ispraviti loše dijelove.”

”Imala sam neku početnu tremu, ali mislim da je to dobro utjecalo na mene. Imali smo početnu nervozu što se i vidjelo, ali kako se utakmica odvijala i kada smo vidjele da možemo krenule smo bolje igrati. Zasigurno možemo očekivati da ćemo dati sve od sebe i da ćemo ostaviti srce na terenu jer nam to nitko ne može oduzeti. Nadamo se da ćemo ove prve dvije runde kvalifikacija završiti pobjedama. Moramo popraviti obranu jer mislim da smo tu bile nešto lošije danas. I bitno je da nemamo toliko oscilacija kroz susret”, bile su riječi najbolje strijelkinje Marijete Vidak koja je u švicarsku mrežu pospremila sedam lopti.

Prethodni članakHrvatska slavila protiv Švicarske na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo
Sljedeći članakOtvorene prijave za akreditacije predstavnika medija za EHF EURO 2018