Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u skupini B sa Španjolskom, Makedonijom, Islandom, Bahreinom i Japanom

179

U Kopenhagenu je održan ždrijeb za Svjetsko prvenstvo 2019. koje zajedno organiziraju Njemačka i Danska od 10. do 27. siječnja. Hrvatska je već unaprijed bila smještena u skupinu B koja će svoje utakmice odigravati u Münchenu. U poludirigiranom ždrijebu u skupinu A bila je smještena Njemačka, u skupinu  C Danska, dok je u skupini D Švedska. Međunarodna rukometna federacija je i Koreju unaprijed stavila u skupinu A s Njemačkom s obzirom na to da će na svjetskoj smotri Koreja nastupati kao ujedinjena reprezentacija Sjeverne i Južne Koreje te se time nastavlja primjer sa Zimskih olimpijskih igara.

Ples kuglica u Kopenhagenu Hrvatskoj u skupini B još je donio reprezentacije Španjolske, Makedonije, Islanda, Bahreina i Japana. Nakon grupne faze, skupina u kojoj je Hrvatska križa se sa skupinom A i natjecanje nastavlja u Kölnu.

Izbornik Lino Červar nakon ždrijeba je rekao: ”Teško je odmah nakon ždrijeba opširnije govoriti o svemu. Mislim da je najvažnije reći da naša grupa nije laka, a skupina A je teška. Tako da, svaki protivnik će biti nezgodan. Treba se koncentrirati na svakog protivnika, svaka utakmica je nova priča. Ne treba previše unaprijed promišljati. Sve će ovisiti o nama i našoj igri, ali optimist sam. Neće nam biti lako, ali pozivam sve navijače kojim ima jako puno da dođu u München. Očekujem više od polovine naših navijača. Oni će nam biti velika potpora u našim utakmicama u grupi, ali i protiv reprezentacija iz A grupe s kojima se križamo. U ime svih igrača pozivan naše navijače da što prije osiguraju svoje ulaznice i da München bude kockast.”

Skupina A:
Francuska
Rusija
Njemačka
Srbija
Brazil
Koreja

Skupina B:
Španjolska
Hrvatska
Makedonija
Island
Bahrein
Japan

Skupina C:
Danska
Norveška
Austrija
Tunis
Čile
Saudijska Arabija

Skupina D:
Švedska
Mađarska
Katar
Argentina
Egipat
Angola

Za razliku od prijašnjih natjecanja, na Svjetskom prvenstvu 2019. iz grupne faze u daljnju fazu natjecanja prolazit će tri reprezentacije umjesto dosadašnjih četiri. Tako će nakon četiri skupine po šest momčadi biti formirane dvije skupine po šest nakon čega slijedi polufinale i finale.

Jakosne skupine prije ždrijeba:
Bubanj 1: Francuska, Španjolska, Danska, Švedska
Bubanj 2: Hrvatska, Rusija, Norveška, Mađarska
Bubanj 3: Katar, Njemačka, Austrija, Makedonija
Bubanj 4: Srbija, Tunis, Island, Argentina
Bubanj 5: Brazil, Egipat, Bahrein, Čile
Bubanj 6: Koreja, Saudijska Arabija, Angola, Japan

Prethodni članakPobjedom protiv Alžira Hrvatska potvrdila prvo mjesto u skupini B i četvrtfinale
Sljedeći članakZavršne pripreme juniorki za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj