Drugo finale Kupa za Dubravu

776

Dubrava je protiv najvećeg iznenađenja hrvatskog rukometnog kupa Čakovca tražila svoje drugo finale. I morala se dobro potruditi. Jer sastav koji je iz trećeg razreda hrvatskog rukometa stigao do polufinala i pri tome izbacio dva Premijer ligaša iz natjecanja zaslužio je punu pozornost. Silno motivirani Čakovčani nisu dopustili sastavu, koji vodi Vlado Šola, da se ozbiljnije odlijepi već u startu susreta. Njihov trener Josip Borković, koji je kao igrač bio jako hrabar i agresivan zahtijevao je to i od svojih rukometaša.

Dubrava nikako nije uspijevala brzim protokom lopte doći do lagne prilike za udarac prema vratima odlično raspoloženog Nikole Marciuša.  S jednom vrstom obrane 3/3 zadavali su dosta problema Dubavi. Trener Dubrave dugo je čekao s igrom sedam na šest jer je jedino tako mogao primiriti poletni Čakovec.  A oni su i vrlo solidnu podršku s  tribina, i to kao da im je davalo dodatnu snagu. Praktički cijelo prvo poluvrijeme igralo se pogodak za pogodak i  nitko nije uspio napraviti veću prednost od jednog pogotka. Tek u završnici prvoga dijela Dubrava je pobjegla na plus dva 13:11. Do predaha je to sačuvala i u svlačionicu odnijela  rezultat 15:13.

Dubrava je čini se u nastavku ubacila u brzinu više. I već u 33-oj otišla na plus četiri 18:14. Tako je dobila na mirnoći u igri. Tome je dodatno pridonio i sjajni Domagoj Grahovac, koji je već u toj fazi utakmice imao 12 obrana. Do kraja je skupio čak 16.  Prvi znaci umora kod Čakovca počeli su se pojavljivati oko 45-te minute. Premda je Borković dosta rotirao pravog raspoloženog igrača u napadu, uz Brunu Levaka nije mogao pronaći. S druge strane u obrani nije imao nekoga tko bi zadržao stasitog Marka Račića, kružnog napadača Dubrave u obrani nije mogao pronaći. Osobito teško bilo im je kada je Šola sredinom poluvremena krenuo s  igrom sedam na  šest. Premda to nije izgledalo savršeno, Čakovčani su dvaput promašili prazna vrata i Dubrava je relativno lako održavala prednost od tri-četiri pogotka  gotovo stalno. Kada je trebalo stati na loptu tu je Vlado Šola imao Petra Medića i Ivana Dumenčića,koji su u završnici odigrali pravu simultanku s Čakovčanima.

Dvije minuta prije kraja pojavio se tračak nade za Čakovec, kada su stigli na samo dva pogotka zaostatka, ali su se spetljali u sljedećem napadu i ta je prilika otišla u nepovrat. Kako je i Dubrava propustila svoju priliku. Petar Sklepić je dobio prigodu da 30-tak sekundi prije kraja dovede Čakovec samo na pogodak zaostatka. Ali se onda opet ukazao Domagoj  Grahovac i skinuo tzv. zicer.

S osam pogodaka Ivan Dumečić je bio najjbolji strijelac Dubrave. U čakovečkim redovima pak prvo ime Bruno Levak s devet pogodaka.

Statistika utakmice dostupna OVDJE.

 

Prethodni članakSažetak utakmice: PPD Zagreb vs Nexe
Sljedeći članakŠola: “Ostvarili smo cilj i u nedjelju idemo pokazati kvalitetniju igru“