Pobjeda rukometaša u kolicima u prijateljskoj utakmici s Mađarskom

283

Festival rukometa već tradicionalno obiluje s mnoštvom zanimljivog i raznolikog sadržaja. Jedan od takvih događaja je i prijateljska utakmica rukometaša u kolicima koju je hrvatska reprezentacija odigrala 16. svibnja, u sportskoj dvorani Marije i i Line u Umagu. Konačan rezultat bio je 12:9 (7:7) u korist domaćina.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno, igralo se pogodak za pogotkom i na semaforu je stajalo 7-7. U nastavku, Hrvatska je ponudila puno bolju obranu na čelu s briljantnim vratarom Bistrovićem koji je upisao hvalevrijednih 17 obrana.

Uoči prijateljske utakmice, naši su rukometaši odradili nekoliko pripremnih treninga. Ujedno, ovo je okupljanje doprinijelo daljnjem razvoju rukometa u kolicima ponajviše zahvaljujući činjenici da je nastupilo pet novih igrača. Još jednom se pokazalo da je hrvatski rukomet u kolicima prosperitetan sport ispred kojeg je svijetla budućnost, kao i da sportom potičemo posebnosti, a ne razlike.

Sastav Hrvatske: Bistrović, Tomušić, Marić, Novoselac, Moschella, Matić, Čabraja 2, Perinović, Štimac 6, Vujica 3, Tokić, Jadrijev 1.
Trener: Ivan Dragić, službeni predstavnik Kazimir Ilijaš.

 

Prethodni članakIgrači RK Dubrava i MRK Čakovec uoči druge polufinalne utakmice
Sljedeći članakPPD Zagreb ide po 26. naslov pobjednika Kupa