PPD Zagreb ide po 26. naslov pobjednika Kupa

474

Polufinale između PPD Zagreba i Nexea bilo je izuzetno napeto i zanimljivo. I gotovo da  je napunilo porečku ljepoticu Žatiku. Bio je to peti međusobni susret ta dva kluba ove sezone. Dva je u SEHA-Gazprom ligi dobio Zagreb, a jedan Nexe, dok je onaj u Premijer ligi za prvaka ponovno pripao Zagrebašima.

Mnogi su s nestrpljenjem čekali da vide Zagrebov sastav, odnosno hoće li u momčadi biti  Igor Vori. I ne samo da je bio, nego je i igrao. Sudili su najbolji hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević.

Branko Tamše je otvorio susret s postavom Radivoje Ristanović na vratima, David Mandić na lijevom, Josip Božić Pavletić na desnom krilu. Na crti je krenuo Tin Kontrec, a na vanjskim pozicijama Damir Bićanić, Aleks Vlah i Ivan  Sršen.

Hrvoje Horvat je odgovorio postavom koju su činili Moreno Car na vratima, Marin Jelinić na lijevom Ivan Vida na desnom krilu. Marin Šipić je držao  crtu, a na vanjskim  pozicijama Halil Jaganjac, Ante Gadža i Marko Buvinić. Vrijedi spomenuti da je u  sastavu, kao treći vratar bio i dugo ozlijeđeni Mihailo Radovanović

Zagreb nije realizirao prva dva napada. Nexe je mirnije ušlo u susret i povelo. Posebno je raspoložen bio Halil Jaganjac, koji je realizirao svoja četiri udarca na početku i držao Nexe u minimalnoj prednosti od jednog  pogotka, sve do 20-te minute kada je Zagreb preuzeo vodstvo.

Prva momčad koja je stvorila dva pogotka viška bio je Zagreb i to u 22-oj minuti kada su imali 12:10.Do kraja prvoga dijela igralo se praktički pogodak za pogodak. Nexe je u posljednje tri minute probalo igrati bez vratara sa sedam igrača u polju i bilo kažnjeno brzim pogotkom. Zagreb je tako na predah odnio dva pogotka prednosti 17:15.

S dva brza pogotka na početku drugog dijela Nexe hvata priključak. Kako Zagreb uskoro ostaje s igračem manje, momčad iz Našica okreće rezultat na svoju stranu u 35-oj minuti. I bježi na plus dva tako da je Branko Tamše morao zvati minutu predaha vrlo rano. Hrvoje Horvat odgovara igrom sedam na šest. U 40-oj smo opet na početku jer je 22:22.

Uz Halila Jaganjca, koji je bio savršen, u drugom dijelu razigrao se i Marko Buvinić koji je  lako izlazio na kraj sa Zagrebašima i u nepunih 15 minuta zabio četiri pogotka. Zagreb su pak u igri držali David Mandić, koji je bio nepogrešiv sa sedam metara i Ivan Sršen. Upravo je on donio novo vodstvo Zagrebaša u 47-oj 26:25. Kada je Radivoje Ristanović obranio sedmerac Saši Barišiću Jamanu u 49-oj, Zagreb je iskoristio priliku i pobjegao na dva razlike. U tim trenucima zaigrao je i Igor Vori.

Novo izjednačenje stiže u 53-oj. Od toga trenuutka  svaki promašaj ili nerealizirani napad mogao je značiti gubitak susreta. Nexe preuzima veći rizik i  pokušava igrom sedam na šest. Zagrebov trener traži raspoloženog vratara i vraća u igru Urha Kastelica. U posljednje tri minute Zagreb ulazi s dva pogotka viška, jer je tri bombe pod gredu na sebi svojstven način smjestio Luka Mrakovčić. I to je bilo presudno.

Deset pogodaka Ivan Sršen bio je prvo ime u pobjedničkoj momčadi. Samo malo slabiji David Mandić sa sedam pogodaka. Kod Nexea briljantan Halil Jaganjac s 12 pogodaka. Uz bok mu je bio i Moreno Car, koji je imao 14 obrana.

PPD Zagreb tako je stigao do svog 27-og finala hrvatskog rukometnog  kupa.

Statistika utakmice dostupna OVDJE.

Prethodni članakPobjeda rukometaša u kolicima u prijateljskoj utakmici s Mađarskom
Sljedeći članakPPD Zagreb vs Nexe: izjave nakon polufinalne utakmice