Kadetkinje: Drugo mjesto na turniru u Poljskoj

1122

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija osvojila je drugo mjesto na međunarodnom turniru pod nazivom „Police2019“ u Szczeinu. U posljedenjem, 3. kolu turnira Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju 29:26.

Nakon pet tjedana priprema u Ivanić Gradu, hrvatska ženska juniorska reprezentacija ovoga vikenda nastupila je na međunarodnom turniru u poljskom gradu Szczeninu. Uz našu reprezentaciju, nastupile su izabrane vrste Danske, Bjelorusije i domaćina Poljske.

Prvoga dana turnira Hrvatska je pobijedila Dansku 23:21. Bio je to idealan test za izabranice Adrijane Prosenjak za ono što je čeka na Europskom prvenstvu u Celju od 01. – 11.kolovoza. U našoj skupini na tom natjecanju su dvije skandinavske ekipe – Norveška i Švedska.

Dan poslije Hrvatska je izgrala s Poljskom i izgubila 27:26. I konačno u 3. kolu Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju 29:26 i ukupno gledajući, zadovoljna se vraća kući.

Prvo mjesto na truniru pripalo je Danskoj. Druga je Hrvatska, treća Poljska, a  četvrta Bjelorusija.

Adrijana Prosenjak, izbornica ženske kadetske reprezentacije:
U suštini mogu biti zadovoljna cijelim turnirom. Protiv Danske smo išli maksimalno s udarnim snagama da vidimo kako bi to moglo izgledati protiv skorašnjih suparnica na Eurospkom prvenstvu. S Poljskom je bilo previše pogrešaka u gotovo svim segmentima igre. Od vratara do napadačkog dijela. S Bjelorusijom je također bilo korektno, premda je i tu bilo uspona i padova. Ali s obzirom na mladost nije ništa neočekivano. Veseli me da cure  imaju karakter, borbenost, da se ne predaju. Nedostaje im onog pozitivnog sportski drskog naboja, pa ćemo na tome još raditi u danima koji predstoje. Osim toga, nakon ove tri utakmice imamo i jasniju sliku ekipe, znamo na koga se i kada možemo osloniti, kako tko reagira pod pritiskom, a to je itekako važno.

Nakon povratka u Hrvatsku, ekipa će dobiti dva dana slobodno, da vide obitelji i predahnu, a onda slijedi novo okupljanje i završne pripreme u Sesvetama, odnosno u dvorani Jelkovec. Prvi nastup na Europskom prvenstvu u Sloveniji, Hrvatska ima protiv Španjolske 01. kolovoza.

Prethodni članakJuniorke: Deseto mjesto na Europskom prvenstvu
Sljedeći članakJuniori: Pobjednički niz Hrvatske nastavljen