EHF EURO 2020: Njemačka bolja od Austrije

198
Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Main Round - Group I, Austria vs Germany, Wiener Stadthalle, Vienna, Austria, 20.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Rukometna reprezentacija Njemačke pobijedila je domaćina Austriju u susretu trećeg kola, drugog kruga Europskog prvenstva u Beču 34:22. Nijemci su time praktički osigurali borbu za peto i šesto mjesto.

Na krilima sjajne podrške, opet pune dvorane u glavnom austrijskom gradu domaćin je vodio 20-tak minuta. Ali kako je mogućnost rotacije kod izbornika Austrije Aleša Pajoviča dosta skromna, Njemačka je u završnici prvoga dijela preuzela kontrolu nad igrom i rezultatom i na predah otišla s plus tri 13:16. Pri tome treba dodati da je obrana njemačke reprezentacije tek u posljednjih desetak minuta bila ona prava, nakon koje su slijedili tzv. laki pogoci. Stabilnost joj je donio ulazak Johannesa Bittera koji je u nepunih 12 minuta skupio sedam obrana.

Novom serijom od tri pogotka za redom Njemačka je praktički slomila Austriju. Tu razliku bi teško dostigle i mnogo jače reprezentacije od domaćina. Rasla je tako prednost Njemačke iz minute u minutu. Na deset pogodaka viška pobjegla je njemačka izabrana vrsta 12 minuta prije kraja. I održala ju je  do kraja.

S 15 obrana Johannes Bitter izabran je za igrača susreta, ali ništa slabiji nije bio ni Timo Kastening koji je postigao šest pogodaka iz sedam pokušaja. Pet je postigao Tobias Reichmann i to sve sa sedam metara. Kod domaćina najbolji Nikola Bilyk s pet pogodaka, bez ijednog promašaja.

Prethodni članakEHF EURO 2020: Španjolska ne posustaje, s Hrvatskom za prvo mjesto
Sljedeći članakEHF EURO 2020: Sportski veleposlanici kod hrvatskog veleposlanika u Austriji