EHF Europska liga: Od tri prilike, nijedan prolaz

339

Od tri hrvatska kluba koji su igrali uzvratne susrete 1. kola EHF Europske lige, dalje je prošla jedino Dubrava. Gorica je doživjela težak poraz od rumunjske Potaise Turde 27:32, čime su ispustili svoju prednost iz prvog susreta od plus dva. Dubrava je pak teško stradala od Kriens – Luzerna 19:28, jedinu pobjedu izborila je vinkovačka Spačva protiv Metalurga 29:25, ali im to nažalost nije bilo dovoljno za prolaz dalje jer su prvi susret izgubili sa sedam razlike.

HRK GORICA – AHC POTAISA TURDA  27:32 (26:24)
Koliko je iskustvo važno u europskim susretima, najbolje se vidjelo u susretu Gorice i AHC Potaisse Turde. Premda je Gorica iz Rumunjske donijela plus dva (26:24), Rumunji su od starta bili u prednosti. Prvi put su plus tri koliko im je bilo dovoljno za prolaz dostigli već u 12-oj minuti (4:7). Do poluvremena su stigli do sedam pogodaka razlike (11:18). U nastavku je Goriva pokušala sve što je u njezinoj moći da to dostigne, ali nikada nije uspjela doći na zaostatak manji od šest pogodaka. Sa šest pogodaka Dominik Novak bio je najbolji u redovima Gorice. Kod rumunjskog sastava prvo ime bio je Radu Cristian Ghita sa devet pogodaka.

DUBRAVA – KRIENS -LUZERN  19: 28  (27:29)
Poput Gorice i Dubrava se brzo raspala u svojoj igri i nije uspjela ozbiljnije parirati sastavu koji vodi Goran Perkovac. Već na poluvremenu Kriens-Luzern je imao četiri pogotka razlike. U nastavku je ta njihova prednost stalno rasla  do kočnih plus devet. Nitko u dubravi nije postigao više od tri pogotka. Kod švicarske momčadi prvo ime Ammar Idrizi s pet pogodaka iz pet pokušaja.

SPAČVA VINKOVCI – METALURG 29:25 ( 28:35)
Obraz hrvatskih predstavnika osvjetlala je jedino Spačva. Oni su dobili favorizirani Metalurg 29:25. Ali kako su u prvom susretu zaostali minus sedam jasno je da to nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Ipak kapa do poda za pobjedu u Vinkovcima, jer to je dio bodova za hrvatski koeficijent u budućnosti. Na predahu je bilo 14:14. U nastavku je to uglavnom bila ravnopravna utakmica, s pogotkom ili dva razlike za Vinkovčane. Tek u završnici Metalurg je malo popustio i Spačva je upisala pirovu pobjedu. S devet pogodaka prvi strijelac domaćina bio je Marko Nađ. Kod gostiju najbolji naš Marijan Marić s pet pogodaka.

Hrvatska je tako u drugom kolu EHF Europske lige ostala samo s jednim predstavnikom Nexeom iz Našica.

Prethodni članakSP 2021: Dobra skupina za Hrvatsku
Sljedeći članakSEHA – Gazprom liga: Novi poraz PPD Zagreba, bronca ide u Bjelorusiju