SEHA – Gazprom liga: Novi poraz PPD Zagreba, bronca ide u Bjelorusiju

135
Bronze Medal Match - PPD Zagreb vs Meshkov Brest, Final Four - SEHA - Gazprom league, Zadar ,06.09.2020 , Mandatory Credit © Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff

Treći put u povijesti PPD Zagreb i Meshkov Brest našli su se u borbi za treće mjesto na Final 4 SEHA – Gazprom lige. U Varaždinu 2016. godine slavio je Zagreb 24:23, godinu kasnije u Brestu bolji je bio Meshkov s 23:19. Zadarski okršaj pripao je sastavu iz Bjelorusije 29:24 .    

Zagrebaši su dobro otvorili susret. Nakon nešto više od 10 minuta imali su vodstvo 4:1. Obrana 5-1 s Davidom Mandićem naprijed sasvim je usporila i zaustavila Staša Skubea. Napad je međutim počeo padati i Meshkov je serijom 3:0, stigao do izjednačenja u 15-oj minuti. Dvije minute poslije već su u vodstvu. I nisu ga igrača Raula Alonsa ispustili do kraja prvoga dijela. Premda je PPD na vratima imao sjajnog Mateja Ašanina (7 obrana) momčad Igora Vorija nikako nije uspijevala naći rješenje za vrlo pokretljivu i agresivnu obranu bjeloruske ekipe. Na predah su otišli s minus dva (12:14).

Mučili su se Zagrebaši i u nastavku. Nakon deset minuta igre bili su u zaostatku od četiri pogotka. Ali nisu se dakako predali. Sjajnom obranom vratili su se u susret i na ulasku u posljednjih deset minuta stigli do izjednačenja 21:21. Ali za potpuni preokret, osim Nemanje Obradovića nije bilo dovoljno raspoloženih igrača koji su mogli, nadvisiti obrambeni blok Meshkova. Kada su Bjelorusi predvođeni sjajnim Jakom Malusom (pet od pet realizacija) napravili novu seriju od 3:0 i otišli na 21:24, susret je bio riješen. Meshkov je tako treći put u povijesti osvojio treće mjesto u SEHA – Gazprom ligi, a PPD Zagreb drugi put u povijesti završio kao posljednji.

S pet pogodaka Nemanja Obradović bio je najbolji strijelac kod plinara. Vratari napokon vrlo dobi (9 obrana Matej Ašanin, 3 Todor Jandrić). Kod Meshkova prvo ime Andrei Yurinok sa sedam pogodaka. Po šest su dali Vladimir Vranješ i Mikita Vailiupau koji je sa 111 pogodaka najbolji strijelac natjecanja.