1. HRL – Žene: Murvica bolja od Bjelovara

698

U zaostalom susretu 4. kola prve hrvatske rukometne lige za žene, Murvica je u Crikvenici pobijedila Bjelovar 31:30, i s dva nova boda trenutačno zauzima deveto mjesto na ljestvici. Bjelovar pak, polako gubi korak s tri vodeća sastava.

Pogleda li se tijek susreta malo što je ukazivalo da je takav rasplet moguć. Naime, Bjelovarke su vodile od početka. Nije to bila prevelika prednost sve do posljednjih sedam minuta prvog dijela. Tada ekipa Hrvoja Cikoje radi seriju od 5:1, i na predah odnosi velikih 11:16.

U nastavku međutim ta ista ekipa kao da je nestala s terena. Jedine koje su koliko – toliko mogle odgovoriti na izazov domaćeg sastava bile su Ema Guskić i Ana Malec. Do 48. minute ni jedna igračica Bjelovara osim njih dvije nije postigla pogodak. A Murvica se razmahala, i nakon niza od pet pogodaka za redom između 43. i 47. minute preuzela vodstvo od dva razlike. I mirno nastavila u tom tempu, te na kraju ostvarila iznimno vrijednu i važnu pobjedu. Uz dva remija Murvica sad ima i pet pobjeda te dosta mirno može čekati susrete koji slijede. Bjelovar je pak u posljednjih pet susreta doživio čak tri poraza.

S 11 pogodaka domaći sastav predvodila je sjajna Silvija Masnić. Na drugoj strani još efikasnija bila je Ana Malec s 12 pogodaka, uz samo jedan promašaj, ali to nije previše pomoglo Bjelovaru. Ema Guskić je dodala devet.

  1. HRL -ŽENE: 4. KOLO
    MURVICA – BJELOVAR 31:30
Prethodni članakEHF: Promijenjen sustav natjecanja, svi klubovi Lige prvaka u obje konkurencije u osmini finala
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Očekivana pobjeda Podravka Vegete