EHF: Promijenjen sustav natjecanja, svi klubovi Lige prvaka u obje konkurencije u osmini finala

125
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Ono što se posljednjih tjedana u rukometnim krugovima spominjalo kao mogućnost, danas je dobilo službenu potvrdu. Europska rukometna federacija (EHF) odlučila je promijeniti sustav natjecanja usred sezone u svom najelitnijem kupu, Ligi prvaka.  I to u obje konkurencije. EHF je naime, zbog pandemije korona virusa i nemogućnosti da se u svim skupinama u obje konkurencije odigraju svi susreti, odlučio da svi klubovi igraju osminu finala.  

Prema ranijem formatu, dva najbolja kluba iz svake skupine išla su direktno u četvrtfinale. Klubovi od trećeg do šestog mjesta igrali su osminu finala, a dva najslabija su ispadala iz natjecanja.  Ali zbog pandemije korona virusa, koja nije dopustila da se odigraju svi planirani susreti, pitanje je koliko će ih uopće još biti odigrano do kraja, a novih termina nema za nadoknadu, EHF je odlučio da u nokaut fazu Lige prvaka u obje konkurencije idu svi klubovi.

Tako će se u nokaut fazi naći i hrvatski predstavnici Podravka Vegeta koja je ostvarila dvije pobjede i doživjela još 11 poraza, odnosno PPD Zagreb koji je osam kola bez pobjede. Podravka Vegeta je jednu pobjedu ostvarila na terenu, drugu za zelenim stolom jer je utakmicu protiv Ramicu Valcee koja se nije mogla odigrati, odlukom EHF danas dobila 10:0.  Osmina finala će se igrati po sustavu prvi protiv osmog, drugi sa sedmim, treći protiv šestog, odnosno četvrti s petim klubom. Prvi susreti nokaut faze na rasporedu su 31. ožujka.

EHF je također objavio da se format natjecanja u ženskoj i muškoj Europskoj ligi (Hrvatsku predstavlja Nexe) neće mijenjati.

Prethodni članakEHF: Ždrijeb skupina Europskog prvenstva juniorki i kadetkinja
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Murvica bolja od Bjelovara