1. HRL – Žene: Očekivana pobjeda Podravka Vegete

352
Photocredit: Ivan Brkić

U zaostalom susretu 13. kola, Podravka Vegeta je kao gost pobijedila Split 2010 20:36. Tako je sastav iz Koprivnice nastavio svoj stopostotni niz. Split je pak, doživio šesti poraz ove sezone, ali još uvijek je miran u zlatnoj sredini ljestvice. 

Podravka je kratki predah između europskih obveza iskoristila za mini dalmatinsku turneju na kojoj će u vrlo kratkom vremenu odigrati tri susreta, sa Splitom, Dalmatinkom i Sinjom. Prvi je očekivano uspješno riješila. Domaćin je imao samo početno vodstvo 1:0. Sve ostalo vrijeme prednost je bila na strani Podravke, od plus tri u 10., do sedam razlike nakon prvoga dijela (11:18) .

Kao što je to uobičajeno, Zlatko Saračević je u 1. HRL, zbog snage protivnika davao puno više prilika mladim igračicama. Pa je između ostaloga koristio i usluge sve tri vratarke. Ukupno je od njih dobio 11 obrana. Ali da je trebalo, bilo bi ih i više. Prednost Podravke brzo je rasla u nastavku. Na ulasku u posljednjih deset minuta već je ona bila dvostruka (15:30). Na kraju je bilo plus plus 16. To je otprilike prosjek s kojim Podravka plovi kroz našu ligu.

Po šets pogodaka za domaći sastav dale su Klara Birtić i Justina Stojanov. Od 11 igračica Podravke koje su se upisale u strijelce najbolja i najpreciznija bila je Korina Karlovčan s osam pogodaka iz osam pokušaja.

  1. HRL – ŽENE: 13. KOLO
    SPLIT 2010 – PODRAVKA VEGETA 20:36
Prethodni članak1. HRL – Žene: Murvica bolja od Bjelovara
Sljedeći članakEHF Liga prvaka: Podnošljiv poraz PPD Zagreba