1. HRL – Žene: Počinju završne borbe

620

Nakon četrdesetak dana zastoja u natjecanju, počinje završni dio 1. hrvatske rukometne lige za žene. I dok je na vrhu manje-više sve poznato, jer Podravka Vegeta ima četiri boda više od Lokomotive i teško je vjerovati da tu prednost može izgubiti, jako gusto i neizvjesno je na dnu. Za sada su u najtežoj situaciji 1234 Virovitica i Sinj. Može li se nešto promijeniti u šest preostalih kola i osam odgođenih utakmica, ostaje da vidimo.

Ni ovo kolo neće biti u potpunosti odigrano  jer Lokomotivu Zagreb čeka uzvratni susret finala EHF Europskog kupa protiv Ricon Fertilidad Malage, tako da je 1234 Virovitica dobila produženi odmor.

Podravka Vegeta ne bi smjela imati nikakvih poteškoća protiv Sinja. Dapače, bit će to vrlo vjerojatno još jedna prilika da Antonio Pranjić da priliku mlađim rukometašicama da skupljaju iskustvo.

Koka je pomalo neočekivano jesenas doživjela poraz u Crikvenici i sad želi uzvratiti istom mjerom. Prof. Vladimir Canjuga praktički do posljednjeg trenutka neće znati s kojim sastavom će zaigrati jer udarne igle Ines Domjan i Suzana Furjan imaju zdravstvenih problema, a neke su rukometašice u koroni. Ali Koka je bez obzira na sastav, doma favorit.

Osijek želi ostati, odnosno osvojiti mjesto koje vodi u Europu sljedeće sezone. Stoga se pobjeda protiv Sesveta podrazumijeva. Sastav iz Sesveta pun je juniorskih reprezentativki i nije nikako za podcijeniti pa je realno očekivati vrlo zanimljiv susret.

Jako zanimljivi trebali bi biti susreti Umag – Dugo Selo 55, odnosno Bjelovar – Zrinski. Sve su to ekipe iz sredine ili gornjeg dijela ljestvice, riješene brige oko ostanka tako da mogu potpuno opušteno u borbu za nove bodove. Jasno je naravno da su domaćini u prednosti.

Dvadeset i prvo kolo zatvorit će u nedjelju Dalmatinka i Split 2010. To je još jedan susret koji privlači iznimnu pažnju, jer Dalmatinka nasušno treba bodove, a Split je već donio šest bodova s gostovanja. Jesenas u Splitu slavio je domaći sastav 30:26. Obje ekipe su bez nekoliko mladih rukometašica koje su na završnici U16 natjecanja u Poreču (Sara Marendić, Iva Bule), pa ostaje da vidimo tko je više izgubio.

 1. HRL ZA ŽENE: 21. KOLO
  Subota, 8.05.2021
  17:00h   KOKA – MURVICA
  18:00h    SINJ – PODRAVKA VEGETA
  18:30h    UMAG – DUGO SELO 55
  19:00h   BJELOVAR – ZRINSKI ČAKOVEC
  19:00h    OSIJEK – SESVETE
  19:00h   DALMATINKA – SPLIT 2010

1234 VIROVITICA – LOKOMOTIVA ZAGREB (odgođeno)

Prethodni članakZavršnica #U16: Raspored & prijenos utakmica trećeg dana UŽIVO!
Sljedeći članakZavršnica #U16: Dramatičan rasplet skupine A, Dugo Selo uz Podravku u polufinalu