Završnica #U16: Dramatičan rasplet skupine A, Dugo Selo uz Podravku u polufinalu

760

Treći dan završnice U16 bio je iznimno bogat i napet. Praktički do posljednje minute nismo znali tko će u borbu za medalje. Lokomotiva je na kraju ostala kratka za gol razliku pa ćemo u polufinalu gledati  Split 2010 i Sesvete iz skupine A, odnosno Podravku i Dugo Selo 55 iz skupine B.

Lokomotiva Zagreb je tijekom dana upisala dvije pobjede. Minimalnu protiv Sinja koji je ostao bez boda u dosadašnjem dijelu natjecanja, te s dva razlike protiv Zrinskog. Ali im to nije pomoglo, jer su Split i Sesvete također bili uspješni pa su na kraju odlučivali međusobni susreti odnosno gol razlika te tri ekipe. Svaka ekipa je dobila po jedan susret, ali i jedan izgubila. U tom omjeru, Lokomotiva je bila najslabija i ide u borbu za poredak od 5. – 8. mjesta. Pobjednik skupine A postale su Sesvete jer su prvog dana dobile Lokomotivu sedam razlike (9:16), a izgubile od Splita četiri (11:15). Tako mladi sastav iz Sesveta ima plus 3 gol razliku, Split 2010 gol razliku 0, a Lokomotiva minus 3.

Znatno manje neizvjesnosti, barem što se prvog mjesta tiče bilo je u skupini B. Tu je Podravka nastavila suveren hod i s pet pobjeda u pet nastupa osvojila prvo mjesto. Dugo Selo 55 nije propustilo priliku da s dvije pobjede, protiv Makarske 24:21, odnosno Broda 23:9 prođe u borbu za medalje. Ivanić je završio ne trećem mjestu.

Sutra ćemo tako u 09.00 sati u polufinalu gledati susrete Sesvete – Dugo Selo 55, i Podravka – Split 2010. Pobjednici tih susreta idu u veliko finale, poraženi će pak u borbu za treće mjesto. Lokomotiv i Brod, odnosno Osijek i Ivanić odlučivati će po istom principu o poretku od 5. – 8. mjesta. Zrinski i Dalmatinka igraju međusobno za 9. – 10. mjesto, a Sinj  i Makarska za 11. – 12. mjesto. Veliko finale na rasporedu je u 16:00 sati.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Počinju završne borbe
Sljedeći članakZavršnica #U16: Prijenos uživo utakmica finalnog dana!