Paket24 Premijer liga: Sigurne i uvjerljive pobjede PPD Zagreba i Nexea

639

Susretima Varaždina 1930 i PPD Zagreba, odnosno Poreča i Nexea, kompletirano je nakon četrdesetak dana stanke, 2. kolo Lige za prvaka. Kao što se moglo i očekivati, ni jedan od dva naša najbolja kluba nije imao većih poteškoća da upiše nove pobjede.

Dvostruki program u dobrom starom Graberju, odigrale su najprije rukometašice Lokomotive i Koke,  a zatim rukometaši Varaždina 1930 i PPD Zagreba. Obje zagrebačke ekipe slavile su uvjerljivo.

Varaždinci su se dobro držali prvih 30. minuta. Čak su i vodili prvih 15. minuta. A onda je momčad Ivice Obrvana malo pojačala ritam, te na predah odnijela plus pet (9:15). U nastavku je naravno do izražaja došla bolja tjelesna pripremljenost Zagrebaša, veća kvaliteta pa naravno i rotacija, tako da Varaždin jednostavno nije mogao odgovoriti na sve te izazove. Uz sve to mladi Tin Šestak koji toj momčadi Varaždina jako puno znači, bio je u Poreču na završnici M17. S dvije serije po četiri pogotka za redom i jedanput 3:0, Zagreb je otišao do konačnih 13 razlike.

Od 14 igrača PPD-a koji su bili u polju, jedino se Ivan Laljek nije upisao među strijelce. Najviše ih je dao Valentino Ravnić, pet. Kod domaćina, najbolji Luka Trojko sa sedam pogodaka iz devet pokušaja. Domaći vratari solidni s deset obrana, kod Zagreba devet.

U Poreču, slična priča između domaćina i Nexea. Dok je bilo snage, prva postava Poreča dobro se držala s favoriziranim gostima. Deset minuta bili su u egalu. Onda je sastav iz Našica ubacio u brzinu više, pojačao obranu i Poreč je već u 16. minuti imao minus četiri (6:10). Na poluvremenu je bilo za domaćine prihvatljivih minus tri (12:15), s tim da su upravo u završnici prvog dijela, brzopleto poklonili nekoliko lopti gostima. Za manje od pet minuta u nastavku, Nexe je povezao niz od tri pogotka za redom, odjurio na pet razlike (13:18) i prelomio utakmicu. Već sredinom drugog dijela, bilo je deset pogodaka viška za goste. Da Branko Tamše nije s terena povukao prvu momčad, tko zna koliko bi završilo. S plus osam na kraju, svi mogu biti zadovoljni. Kod pobjedničkog sastava, sjajan Marin Jelinić sa sedam pogodaka od osam udaraca. U domaćem, sastavu najbolji Luka Moslavac s pet pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 3. KOLO
VARAŽDIN 1930 – PPD ZAGREB 20:33
POREČ – NEXE 22:30

Prethodni članak1. HRL – Žene: Tri pobjede i dva poraza domaćina
Sljedeći članakZavršnica #U17: Prijenos utakmica finalnog dana UŽIVO!