SEHA – Gazprom liga: Poraz Nexea u prvom susretu četvrtfinala

229
Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Rukometaši Nexea doživjeli su poraz u prvom susretu četvrtfinala 10. izdanja SEHA – Gazprom lige.  Branitelj naslova, Telekom Veszprem, slavio je u Našicama 33:35. Uzvratni susret igra se u četvrtak, 26. kolovoza u 18:00 sati u Mađarskoj.

Odličnu utakmicu odigrali su rukometaši iz Našica. Protiv jednog od glavnih favorita za naslov i ove jubilarne sezone, pali su tek u završnici susreta.

Mađarski klub je nešto mirnije otvorio susret. I vodio prvih sedam minuta. Onda slijedi sjajna serija Nexea od četiri pogotka u nizu i našički sastav u 13. minuti vodi 9:7. Sjajnu igru, Nexe je zadržalo još desetak minuta pa je kao rezultat toga u 17., imalo plus četiri (14:10). To nije bila i njihova najveća prednost, jer četiri minute poslije na semaforu stoji 16:11.

Bio je to znak za uzbunu na klupi Telekoma Veszprema pa su na teren morale sve udarne snage mađarskog velikana. Uslijedila je silovita serija od 0:8, i prednost je ponovno otišla na njihovu stranu. Nexe je u posljednjih devet minuta prvoga dijela postiglo samo jedan pogodak pa se na predah otišlo pri rezultatu 18:22.

U drugom dijelu, Veszpream drži domaći sastav na udaljenosti od dva ili tri pogotka sve do 46. minute. Nexe tada ne samo da uspijeva doći do novog izjednačenja, nego i vodstva 29:28. Tako je bilo sve do devet minuta prije kraja. Onda opet slijedi jedan kraći period krize u igri sastava iz Našica, što iskusna momčad Veszprema koristi i novom serijom od četiri uzastopna pogotka bježi na plus dva 31:33. Budući su do kraja ostale još samo dvije minute, bilo je to premalo vremena za novi veliki povratak Nexea. Konačni rezultat 33:35 možda neće otkriti, ali domaćin je bio jako blizu velike senzacije, i mora biti ponosan na svoju igru. Sjajna je to najava za sezonu koja uskoro počinje.

S deset pogodaka iz 12 pokušaja sjajan je bi Halil Jaganjac. Osam pogodaka dao je Fran Mileta. Kod Telekom Veszprema, prvo ima Gašper Marguč s devet pogodaka iz devet udaraca, od kojih su tri bila sa sedam metara.

Uzvratni susret igra se u Veszprem Areni u četvrtak, 26. kolovoza u 18.00 sati.

SEHA – Gazprom liga: 1/4 FINALE
NEXE – TELEKOM VESZPREM 33:35

Prethodni članakUdruga trenera HRS-a započela s aktivacijom trenerskih licenci za 2021./2022.
Sljedeći članakM19 EHF EURO: Srebro rukometašima za igru, zlato HRS-u za organizaciju