M19 EHF EURO: Srebro rukometašima za igru, zlato HRS-u za organizaciju

310
Mandatory Credit © / Kolektiff Images

Dva dana nakon završetka Europskog kadetskog prvenstva u Varaždinu i Koprivnici, još se sređuju dojmovi o velikom uspjehu naših mladih rukometaša, ali i sjajnoj organizaciji prvenstva u vrlo teškim korona uvjetima.

Nakon zlata na Olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu 2019. godine, naši mladi rukometaši osvojili su novu medalju i tako potvrdili da su generacija koja ima jako puno potencijala i talenta. Hrvatski rukometni savez će nedvojbeno napraviti sve što je u njegovoj moći da se ti dečki i dalje razvijaju i jednog dana postanu oslonac A reprezentacije.

Paralelno s natjecanjem, Hrvatski rukometni savez i gradovi domaćini Varaždin i Koprivnica iskazali su se u organizacijskom smislu i prema mišljenju čelnih ljudi Europske rukometne federacije (EHF-a), zaslužili medalju još većeg sjaja od one mladih rukometaša.

Prvi put u uvjetima korone na rukometnim utakmicama imali smo gledatelje. Naravno, uz provođenje svih epidemioloških mjera. Beskrajno smo sretni jer niti jedan sportaš, trener ili gledatelj nije u dvoranu ušao ili izašao kao zaražen. To je još jedan dokaz da se uz puno truda, strogog provođenja mjera i suradnje svih, može organizirati i tako komplicirano natjecanje u kojem su četiri utakmice dnevno u dvorani. Na to smo posebno ponosni. A koliko su gledatelji bili važni igračima, najbolje svjedoči finale. Od prve do posljednje sekunde susreta, ali i svečanosti predaje medalja, nisu ih prestali bodriti i podržavati. I na tome im beskrajno puno hvala.

Kao i uvijek, iza svake uspješne organizacije stoje ljudi. A Varaždin i Koprivnica doista imaju sjajne sportske djelatnike i volontere na koje se uvijek možete osloniti. Stoga duboki naklon Sonji Šafar, Božici Palčić, Ivanu i Hrvoju Ružiću, Matei Vresk i sjajnim mladim ljudima, volonterima koji su po cijele dane bili na raspolaganju reprezentacijama, medijima, gostima i gledateljima. Podjednaka zahvalnost ide varaždinskoj ekipi na čelu s direktorom lokalnog organizacijskog odbora: Nini Liliću, dvjema Andrejama: Anđel i Piskač, Rajku Roži i njegovoj ekipi.

Na čelu cijelog projekta u ime HRS-a, stajao je direktor marketinga Silvijo Njirić. Iza njega, mala vojska djelatnika Saveza; od Anite, Marina, Tomislava, Peterka, Kutija, Vesne, Damira, Mije…

Da je doista riječ o sjajno urađenom poslu, svjedoče i priznanja koja smo dobili od čelnika EHF-a na završnom domjenku.

I za kraj, ne manje važno, europsko kadetsko prvenstvo privuklo je iznimnu pozornost medija, premda ni jedan susret nije bio izravno prenošen na nekoj od hrvatskih televizija. Uz multimedijski sadržaj, fantastičnu priču diljem svijeta prenijele su sjajne fotografije zabilježene objektivima fotografa Kolektiff Images.

Digitalne platforme HRS-a: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube + web imale su ukupni doseg i prikaze od gotovo 8 milijuna korisnika. Evo svih brojki:

INSTAGRAM: 81 objava + 208 priča
Broj dosegnutih korisničkih računa (novih potencijalnih pratitelja) = 293 629
Interakcije sa sadržajem: 489 009 (komentari, oznake sviđa mi se, dijeljenja sadržaja)
Prikazi (broj prikaza različitih objava korisnicima) = 6 774 199

FACEBOOK: ukupno 68 objava (fotografije, vizuali, videozapisi) u 10 dana vidjelo je, komentiralo ili podijelilo blizu pola milijuna ljudi (499 439)

TWITTER: 64 objave, 109 tisuća impresija

YOUTUBE: 21 videozapis

WEB: 38 objava (članci i video objave)

Prethodni članakSEHA – Gazprom liga: Poraz Nexea u prvom susretu četvrtfinala
Sljedeći članakIHF: Hrvatski suci na Svjetskom prvenstvu rukometašica i Super Globo turniru