Aktivnosti HRS-a: Izbornik Horvat gost predavač na SportFest konferenciji

280

U sklopu 5. izdanja SportFesta Poreč 2021. godine, sjajno predavanje i prezentaciju Trendovi modernog rukometa, s posebnim osvrtom na hrvatsku rukometnu reprezentaciju imao je izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat. 

Svoju prezentaciju nacionalni izbornik podijelio je na tri cjeline: tempo i visoki ritam utakmica, nova uloga kružnog napadača te igra 7 na 6. Svaka od tih cjelina, prezentirana je na vrlo kvalitetan i elokventan način, lako razumljiv svakom prijatelju rukometa. Naravno, sve s pogledom i mogućnostima primjene u igri hrvatske reprezentacije. 

Najviše rasprave, gotovo prepune male dvorane Žatike u kojoj se održava konferencija izazvala je igra sedam na šest. Mnogi su skloni tezi da je hrvatska reprezentacija ne igra dovoljno dobro, i da s njom prima previše pogodaka pa je samim time ne bi trebalo ni koristiti. Izbornik Hrvoje Horvat pak smatra, da je sve pitanje uigranosti, odnosno da je treba koristiti u ograničenim količinama.

Govoreći o prvom velikom natjecanju koje je pred reprezentacijom, izbornik je samo poželio da svi budu zdravi. Skupina s olimpijskim pobjednicima Francuzima, Srbijom i Ukrajinom jako je zahtjevna, i zato će reprezentacija već od prvog okupljanja koje slijedi za dva tjedna u Poreču početi raditi na slaganju igre.

Prethodni članakIzbornik seniora Hrvoje Horvat na SportFest konferenciji u Poreču | Aktivnosti HRS-a
Sljedeći članakDELO EHF Liga prvakinja: Poraz Podravke u Brestu