Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Miran vikend za vodeće

317

Pretposljednje kolo Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka ne bi trebalo biti posebno zahtjevno za vodeći dvojac. Nexe će nakon teškog europskog ispita dočekati Varaždin 1930, a PPD Zagreb će skoknuti do Sesveta. Realno je očekivati da će oba kluba osvojiti nove bodove i međusobni susret drugog vikenda u svibnju dočekati bodovno izjednačeni. Zato nas u Poreču očekuje zanimljiv susret domaćina i Gorice. Domaćin želi popraviti dojam iz susreta s „Plinarima“, a Gorica napada 3. mjesto i bodovi su joj neophodni.

Evo nekih razmišljanja trenera i igrača uoči 9. kola:

SESVETE – PPD ZAGREB
30.04.2022., 19:30h, SD Jelkovec
Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:
„Očekujem da za sutrašnju utakmicu budemo u relativno kompletnom sastavu, što već dugo vremena nismo bili. Dobro smo trenirali zadnjih desetak dana premda nam možda nedostaje ritam učestalijih utakmica. Međutim, sutra imamo zahtjevnu utakmicu protiv jedne dobre ekipe, koja je na svom terenu pobijedila i Nexe. Očekujem generalnu probu pred utakmicu upravo protiv Nexe-a, maksimalan angažman, pristup i ozbiljnost svih igrača kako bi nam utakmica dobro poslužila kao najava završnih utakmica za prvaka države protiv Nexe-a.“ 

Nikola Grahovac, igrač PPD Zagreba:
Sutra igramo predzadnju utakmicu regularnog dijela i dobro se sjećam da smo u prvoj utakmici uvjerljivo slavili protiv Sesveta u Kutiji šibica. Mislim da ukoliko ponovimo pristup i ozbiljnost te dobru obranu prikazanu u Poreču, sutra nebi trebalo biti nikakvih problema sa Sesvetama. Moramo pobijediti kako bi puni samopouzdanja ušli u seriju utakmica koje nas čekaju protiv Nexe-a.

NEXE – VARAŽDIN 1930
30.04.2022., 19:00h, ŠSD OŠ Kralja Tomislava
Branko Tamše, trener Nexea:
“Moram reći da smo tu veličanstvenu pobjedu protiv Gudmea arhivirali. Smatram i igrači isto tako. Čeka nas ekipa Varaždina koja sigurno računa na to da smo mi umorni, i ozlijeđeni, emotivno ispražnjeni. Ali moram reći da mi tu imamo još igrača koji će pokazati protiv njih ono što znaju, tako da… Pa igra se kod nas, puno se nas pita, i stvarno se nadam da čem odigrati još jednu dobru utakmicu“. 

Predrag Vejin, igrač Nexea:
„Ritam ove sezone, naprosto ne dozvoljava da se odmorimo u hodu. Imamo i puno ozljeda ove sezone, ali nažalost, ali jednostavno ispred nas je jedan period u kojem, ajmo reći treba da damo posljednje atome snage i energije koja je preostala. Ne sumnjam da ti dobri rezultati u posljednjem periodu i cijele sezone, daju samo dodatni impuls i vjetar u leđa. U subotu nas čeka još jedan izazov u hrvatskoj ligi, zatim revanš utakmica u GOG-u itd. Međutim mi smo fokusirani samo za sljedeći izazov, a to je Varaždin u subotu“. 

PAKET24 PREMIJER LIGA- LIGA ZA PRVAKA: 9. KOLO
30.04.2022.
19:00h      NEXE – VARAŽDIN 1930
19:00h      POREČ – GORICA
19:30h      SESVETE – PPD ZAGREB 

 

 

 

Prethodni članak1. HRL – Žene: Lakši trening Podravke protiv Umaga
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Sesvete namučile PPD, Nexe lako, a Gorica teško do bodova