Paket24 Premijer liga – Doigravanje za prvaka: PPD Zagrebu jubilarni 30. naslov prvaka

257

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su Nexe u Našicama 24:26, u drugom susretu doigravanja za prvaka i tako stigli do potrebnih 6 bodova, odnosno naslova prvaka Hrvatske. To je njihov 30. jubilarni naslov, čime su nastavili svoju dominaciju i ostali jedini prvaci u povijesti.   

Nexe je u ovom susretu bilo jače za Halila Jaganjaca, a PPD Zagreb Marina Šipića, ali bez Davora Ćavara koji je morao na ranije dogovorenu operaciju prsta. Prvo poluvrijeme donijelo je očekivano žestoku, agresivnu borbu s obje strane. Vratari su bili dobro raspoloženi: Mihailo Radovanović 7, Dino Slavić 6 obrana pa smo vidjeli ukupno samo 20 pogodaka u prvih 30. minuta (9:11).

PPD Zagreb je uspio uvesti Nexe u svoj ritam i kontrolirati stvari od početka susreta. I vodili su cijeli susret. Kad su u 7. minuti otišli na plus dva (2:4), Nexeu se ozlijedio Halil Jaganjac, napustio teren i više se nije vratio do kraja. Do tog trenutka imao je šut 0:4. Zagrebaši su taj šok koji je neočekivano zadesio domaćina dobro iskoristili i u 10. minuti pobjegli na plus četiri (3:7). Bila je to ujedno i najveća prednost prvoga dijela.

Ali, Nexe se nakon minute predaha vraća. Serijom 3:0 dolaze na minimalni zaostatak (6:7). Zagreb je preko sedam metara uspio prekinuti svoj post i vratio se u ritam s početka utakmice. Sjajna je bila njihova povratna trka u obranu i tu su ostavili domaćina bez mogućnosti da nešto napravi na brzinu kao što je to bilo u prethodnim susretima.

Pet minuta prije predaha, „Plinari“ su još jedanput imali tri pogotka viška (8:11), ali je Nexe uspjelo do kraja zabiti još jedan i probuditi nadu prepunih tribina u preokret u nastavku.

Ali, od toga nije bilo ništa. Kao i u dva posljednja susreta, Zagreb je briljantnom obranom razoružao Nexe i za manje od 6. minuta pobjegao na četiri razlike (11:15). Na isteku treće četvrtine gosti su na velikih šest pogodaka prednosti i činilo se s potpunom kontrolom nad susretom. Uz sve to, Nexeu se ozlijedio Marin Jelinić pa je lijevo krilo morao biti Dorian Markušić.

I kad se činilo da je samo pitanje rutine privesti susret kraju, stigla je drama. Zagreb je napravio nekoliko tehničkih pogrešaka, promašio dva zicera i praktički sam vratio domaćina u susret. Četiri minute prije kraja, Nexe je bilo na minimalnom zaostatku (24:25).

Nakon toga, Ivan Čupić uspijeva sa sedam metara postići pogodak i kupiti malo mira Zagrebašima. Ali tu priči nije kraj. Luka Moslavac na drugoj strani pogađa gredu, Zvonimr Srna ne uspijeva novim pogotkom riješiti susret pa domaćin uspijeva 51. sekundu prije kraja dobiti 7 metara i isključenje Luke Lovre Klarice. Tada se na vratima PPD-a u sjajnom izdanju ukazuje Matej Mandić. Najprije je uspio obraniti sedmerac Fahrudina Melića koji je do toga trenutka bio stopostotan, a zatim i pokušaj Doriana Markušića iz odbijanca te postaje jedan od Zagrebovih junaka. „Plinari“ su lako sačuvali loptu u preostalih dvadesetak sekundi i započeli sa slavljem. Jubilarni 30. naslov prvaka je njihov.

Sa šest pogodaka Fahrudin Melić bio je najbolji u redovima Nexea. Mihailo Radovanović je imao 11 obrana. Kod PPD Zagreba 10 pogodaka neuništivog Ivana Čupića, 9 obrana Dine Slavića i 2 Mateja Mandića.

U ime Hrvatskog rukometnog saveza medalje i pehare podijelili su predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak i povjerenik za natjecanje Ante Ančić.

PAKET24 PREMIJER LIGA – DOIGRAVANJE ZA PRVAKA
NEXE – PPD ZAHREB 24:26

 

 

 

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Doigravanje za Europu: Novi remi, odluka pada u Sesvetama
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Izjave nakon susreta Nexe – PPD Zagreb