Paket24 Premijer liga: Izjave nakon susreta Nexe – PPD Zagreb

93

Pobjedom PPD Zagreba nad Nexeom 26:24 u Našicama, dobili smo novog – starog prvaka Hrvatske. Prvo plinarsko društvo Zagreb nastavilo je dominaciju kakva ne postoji u hrvatskom, a teško se sjetiti sličnog primjera i u svjetskom sportru. Tridest godina zaredom prvak je države. Potpuno zasluženo.

Premda je PPD Zagreb poražen u prvom susretu Lige za prvaka protiv Nexea 30:29, u sljedeća tri u Paket24 Premijer ligi te u finalu Kupa, Zagreb je potpuno dominirao. Najprije su u Kutiji šibica pobijedili 25:16, zatim 31:26 te na kraju u Našicama 26:24. U međuvremenu su slavili i u Kupu u Poreču 30:27. S dvostrukom krunom mogu mirno na ljetne praznike.

Evo nekih reakcija trenera i igrača nakon  susreta:

Marin Jelinić, igrač Nexea:
„Jako je bila naporna utakmica, tvrda što smo i očekivali. Mislim nedostajalo je sigurnosti u zicerima, dosta fulanih zicera. I eto na kraju nismo uspjeli i titula odlazi u Zagreb. Dogovarali smo se na poluvremenu i prije početku utakmice, i na time outima da nećemo odustajati, da ćemo dati zadnji atom snage što možemo, koliko možemo i evo nažalost nije bilo moguće ostvariti pobjedu.“

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:
„Čestitao bih našim igračima i svima nama u klubu, na osvojenom prvenstvu Hrvatske. Apsolutno zasluženo. Četvrta pobjeda u nizu protiv dobre ekipe Nexea koja je pružila otpor, veliki otpor. Imali smo pod kontrolom do 50. minute utakmicu, visoko vodstvo od šest razlike i napad za sedam. Tu je došlo malo do opuštanja u ovoj paklenoj, ali stvarno nenormalno vrućoj atmosferi. Ne pamtim kada sam sudjelovao u ovakvom ambijentu od navijanja, i pogotovo temperature. Malo se utakmica na kraju i zakuhala. Mislim da smo apolutno zaslužili ovaj rezultat i veći od ovoga koji stoji na semaforu. Ali najvažnije od svega je pobjeda i da smo završili ovu seriju igranja protiv Nexea jer užasno je teško igrati protiv iste ekipe u par dana jednu za drugom utakmicu. Čestitke svima i jako sam sretan zbog osvojenog prvenstva“.

David Mandić, igrač PPD Zagreba:
„Mogu reći da mi je jako žao što idem iz kluba. Malo su me tu emocija svladale, jer sam ipak tu četiri godine bio. Zadnje dvije godine i kapetan i sve smo osvojili. Bilo je i padova i uspona. Mi smo jedna velika klapa, veliki klub, institucija u Hrvatskoj i Europi, i mogu reći da mi je Zagreb sve dao, da mi je ovo druga kuća, i da ću se jednog dana vratiti u svoju drugu kuću“.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Doigravanje za prvaka: PPD Zagrebu jubilarni 30. naslov prvaka
Sljedeći članakZavršnica 1. HRL U12 (Ž): Vrhunac sezone za najmlađe hrvatske rukometašice