EHF Liga prvaka (M & Ž): PPD Zagreb dobio pozivnicu, Lokomotiva među devet sigurnih

168
Izvor fotografije: EHF

Izvršni odbor Europske rukometne federacije (EHF) odredio je klubove koji će biti sudionici Lige prvakinja odnosno Lige prvaka, kao i klubove koji su dobili pozivnice za obje konkurencije. Hrvatske prvakinje, rukometašice Lokomotive Zagreb, našle su se u skupini devet klubova koji su po rankingu imali zajamčen nastup u Ligi prvakinja. Rukometaši PPD Zagreba svrstani su u skupinu sedam klubova koji su dobili pozivnicu za sljedeću sezonu. Tako će Hrvatska sljedeće sezone imati svoje predstavnike u obje konkurencije tog elitnog natjecanja.  

U ženskoj konkurenciji devet klubova koji su imali osigurano mjesto u EHF Ligi prvakinja su: RK Lokomotiva Zagreb (Cro), Odense Handbold (Dan), Team Esbjerg (Dan), Metz Handball (Fra), SG BBM Bietigheim (Ger), Gyor Audi ETO KC (Hun), Budućnost BEMAX (C. G), Vipers Kristiansand (Nor) i CS Rapid Bukuresti (Rom).

Pozivnice su dobili: DHK Banik Most (Cze), Brest Bretagne handball (Fra), FTC Rsail- Cargo Hungaria (Hun), Storhamar handball Elite (Nor), CSM Bukurest (Rom), RK Krim Merkator (Slo) i Kastamonu baladiyesi (Tur).

U muškoj konkurenciji nakon izbacivanja Vardara iz Lige prvaka, bilo je devet sigurnih klubova. To su GOG (Dan), Barca (Esp), PSG (Fra), SC Magdeburg (Ger), THW Kiel (Ger), Pick Szeged (Hun), Lomza Vive Kielce (Pol), FC Porto (Por) i CS Dinamo Bukuresti (Rom).

Pozivnice za još sedam klubova otišle su na adrese: PPD Zagreb (Cro), Aalborg Handbold (Dan), HBC Nantes (Fra), Telekom Veszprem (Hun), Elverum Handball (Nor), ORLEN Wisla Plock (Pol) i RK Celje Pivovarna Laško (Slo).

Ždrijeb skupina u obje konkurencije održat će se 1. srpnja u 11.00 sati u Beču. Sustav natjecanja ostaje isti kao i prošle sezone, a to znači da ćemo u obje konkurencije imati dvije skupine po osam klubova. EHF Liga prvakinja za rukometašice počinje 10,/11. rujna, a Liga prvaka za rukometeše četiri dana poslije, odnosno 14./15. rujna 2022.

Prethodni članakMlađe kadetkinje: Okupljanje u Kampu HRS – a
Sljedeći članakIHF SP 2022: Pobjeda protiv Egipta i produžetak sna o četvrtfinalu