1. HRL Žene: Splitu slavlje protiv Sesveta

255

U posljednjem susretu 4. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, Split 2010 pobijedio je Sesvete 29:26 i pridružio se Podravka Vegeti, Dalmatinki, Bjelovaru i Dugom Selu 55 koji su također osvojili po šest bodova. Pri tome, sastavi iz Koprivnice i Ploča imaju po susret manje.

Nakon solidnog početka i tri vodstva 0:1, 1:2, 2:3, mladi sastav Sesveta brzo je potonuo. Split 2010 je s tri pogotka za redom brzo odjurio na 6:3. I zadržao je, odnosno u nekoliko navrata i povećao tu prednost, sve do konačnih 15:10 na poluvremenu. Inače, najveća razlike u prvom dijelu bila je plus šest.

U drugom dijelu igralo se praktički stalno pogodak za pogodak. Split je mudro čuvao svoju prednost. Ali, uporne gošće nisu se mirile s tim. Nakon desetak minuta igre uspjele su nanizati tri pogotka za redom i doći na minimalan zaostatak (19:18). Domaćin je odgovorio još jačom serijom 5:1 pa je ponovno pobjegao na pet pogodaka razlike (24:19).

Sesvete su još jedanput uhvatile priključak i bile na pogodak zaostatka (26:25) u 56. minuti. Ali, do konačnog preokreta ipak nisu mogle. Splićanke su na kraju slavile 29:26. S osam pogodaka Klara Rubić bila je prvo ime pobjedničkog sastava. Po šest su dale Lucija Ercegović i Tamara Hudoletnjak. Kod gošći najbolja Ana – Marija Bikić sa šest pogodaka.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Gorica s bodovima iz Dubrave
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga B: PPD Zagreb preko Trogira do novih bodova