1. HRL Žene: Što će nam donijeti najveći hrvatski derbi?

351

Jedan od središnjih događaja ovoga tjedna, inače prepunog rukometa, nedvojbeno je najveći hrvatski derbi između Lokomotive Zagreb i Podravka Vegete. Susret se igra u Domu sportova, danas s početkom u17.30 sati. Za razliku od nekoliko posljednjih godina, moći će ga vidjeti mnogi jer je  zravni prijenos  na Sportskoj televiziji. Nakon 8. odigranih susreta ove sezone, Podravka Vegeta i Lokomotiva su bez poraza s po 16 bodova.

Evo razmišljanja trenera i igračica uoči tog susreta:

Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotiva Zagreb:
“Tvrdim da je Podravka ogroman favorit, s obzirom na to da su od prošle sezone odavde u Koprivnicu otišle naša prva vratarica, prvi strijelac i kapetanica ekipe. Mi našu ekipu krpamo s mladim igračicama, juniorkama. S obzirom i na organizaciju kluba, na to koliko novaca ulažu u Podravci, one su favoriti. Međutim, sport je baš zato lijep jer ne pobjeđuje uvijek favorit. Mi igramo protiv ekipe koja u početnoj postavi ima pet bivših igračica Lokomotive, k tome i reprezentativki. Doći će ovdje s ogromnom željom pokazati se opet zagrebačkoj publici. Naše je da se borimo i damo sve od sebe, od 1. do 60. minute. A kad igramo kod kuće, ja nikome ne priznajem da je bolji. Želim da se moje igračice bacaju ‘na glavu’, da igraju punim srcem, a ako je suparnik bolji, mi ćemo im čestitati.Vidjet ćemo protiv Podravke koliko smo napredovali kroz Ligu prvakinja gdje smo igrali protiv vrhunskih ekipa i gdje se moglo svašta vidjeti i naučiti. Podravkina prednost je što su imali vremena za treninge i test utakmice, s jakim mađarskim ekipama. Mi smo u jakom ritmu od početka sezone, igramo srijeda – subota, nedostaje nam treninga. Nismo kompletni, nemamo Tene Petike, ali igračice koje su tu, dat će sve od sebe.”

Ines Lisjak, igračica RK Lokomotiva Zagreb:
“Dat ćemo sve od sebe, prvenstveno u obrani, znamo kako igraju, gledali smo ih, potrudit ćemo se zaustaviti njihove napade, povući neke brže golove, ubrzati našu igru. Potrudit ćemo se i onda vidjeti tko je bolji, one ili mi.Po meni, njihova najopasnija igračica je Tina Barišić koja je napadački na zadnjim utakmicama bila najefikasnija, a znači im puno i u obrani. Podravka je na svakoj poziciji dobro pokrivena, stvarno su dobra ekipa. Dobro se poznajemo, dosta je cura iz Lokomotive otišlo u Podravku, znaju one dosta o nama i mi o njima. U svakom slučaju, bit će zanimljivo.”

Željko Babić, trener Podravka Vegete:
“Ja vjerujem da ne treba naglašavati ishod, nego proces, što trebamo napraviti da bi imali dobar rezultat. On ima svoju težinu, ali neće biti kraj da mi tamo izgubimo isto kao što ne bi bio kraj da smo izgubili od Poljakinja. Ovdje je bitno da one svijetle, a iz toga će doći dobre stvari i to kroz jedan kontinuitet rada, to će se svjetlo pojačavati i to će biti lijepo. To je ključno za mene kao trenera. Performans ovisi o puno faktora, kako protivnicima, tako i nama. Nekad ti protivnik ne dozvoli da budeš uspješan, ima neki golman ili defenzivac, ali po meni je taj proces koji se događa važan, a to je da ćemo mi biti spremni za utakmicu zato što one svijetle i ako mi svi uspijemo to ostvarivati dan za danom, one će postajati bolje igračice i samom tom transformacijom će klub biti bolji. Mi ćemo doći do jedne razine i onda ćemo tu stati, ali ta razina danas nije ni blizu, to svjetlo nije toliko jako da blješti, ali za Lokomotivu će biti dovoljno, iz moje perspektive. Mi smo u jednom usponu i dobro smo spremni za utakmicu”.

Andrea Šimara, igračica Podravka Vegete:
“Ekipa nije ista, ali trener Šoštarić iz godinu u godinu naglašava taj sustav odigravanja dobre obrane i ne sumnjam da su se i ove koje su se priključile, prilagodile. Tu je i Stela kao motor ekipe, dobra golmanica, Ines Lisjak se vratila. Dosta je tu reprezentativki, ali mi ćemo dati sve od sebe da tu utakmicu pobijedimo i na kraju krajeva, želimo uživati u samoj igri i veselit se te bodrit jedni druge – rekla je Šimara te dodala odgovor na pitanje vezano uz suigračice s kojima se kako kaže najmanje čuje na temu rukometa i povratak u Zagreb će joj biti značajan s obzirom na vrijeme koje je tamo provela, a to joj je kako kaže još jedan motiv više da odigra najbolje što može i da sve od sebe”.

 

Prethodni članakEHF Europska liga: Prvi poraz Nexea u zadnjoj europskoj utakmici ove godine
Sljedeći članak1. HRL U16 & U14 (Ž): Novi popis najkorisnijih igračica “pokucao na vrata“