Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Nove pobjede Zagreba i Nexe-a

541

U dva susreta 6. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Zagreb i Nexe ostvarili su nove pobjede i ostali na vodećim mjestima. Zagrebaši su i dalje prvi bez poraza, a Našičani na drugom mjestu sa šest bodova zaostatka.

Vrlo zanimljiv susret odigrali su Sesvete i Zagreb. Domaćin je bio jako raspoložen na početku prvoga dijela. I vodio je praktički cijelu prvu četvrtinu. Onda je stigla prva veća serija Zagrebaša od četiri pogotka za redom i prednost je otišla na stranu gostiju. Domaćin je stalno prijetio, bio na pogodak ili dva zaostatka i držao Zagreb u neizvjesnosti. Na predah se tako otišlo s dva razlike za branitelje naslova (16:18). Zagrebaši su silovito otvorili drugi dio. Za nešto više od tri minute pobjegli su na plus pet i time poslali jasnu poruku domaćinu da su došli po bodove. Do sredine drugog poluvremena njihova prednost narasla je na sedam pogodaka (20:27). I uspjeli su bez većeg stresa doći do nove pobjede, čak i uz malo opuštanje u završnici. Završilo je 31:34. Odličan je na vratima Sesveta bio Filip Perić s 10 obrana. Po pet pogodaka dali su Davor Gavrić i Zlatko Raužan. Sjajan je na drugoj strani bio Timur Dibirov s 10 pogodaka iz 10 pokušaja. Sedam od sedam realizaciju imao je Aleks Kavčić.

Nexe je do bodova protiv Varaždina 1930 stiglo puno boljom igrom drugom dijelu. Vodili su gosti u prvom dijelu u početnom razdoblju. Onda je varaždinski sastav uspio posložiti svoje redove i povesti 5:4. Do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom pogodak za pogodak, s tim se da se prednost selila malo na jednu, malo na drugu stranu. Ipak, u završnici su gosti bili malo mirniji i serijom 1:3, 13:12 pretvorili u svoje vodstvo 14:15. Još kratko na početku drugog poluvremena trajala je neizvjesnost oko konačnog pobjednika. Nexe je naime, ozbiljno pojačalo obranu. Varaždinci su ostali kratki s rotacijom, upali u zamku tehničkih pogrešaka, promašaja i na isteku treće četvrtine našli su se u minusu od pet pogodaka (19:24). Iskusni gosti gotovo rutinski su to očuvali do kraja susreta i upisali novu pobjedu. Konačni ishod bio je  26:32. Matija Bajer sa šest pogodaka bio je najbolji u domaćim redovima. Pet je dao Tin Šestak. Kod gostiju je bilo čak 13 strijelaca. Najprecizniji su bili Manuel Štrlek i Fahrudin Melić s po pet pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 6. KOLO
SESVETE – ZAGREB 31:34
VARAŽDIN 1930 – NEXE 26:32

17. 4. 2024.
19.00     POREČ – BJELIN SPAČVA

 

Prethodni članakSeniori: Hrvatska saznala suparnike olimpijskog turnira u Parizu
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Podjela bodova Poreča i Bjelin Spačve