Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Podjela bodova Poreča i Bjelin Spačve

279

U posljednjem susretu 6. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Poreč i Bjelin Spačva odigrali su neodlučeno 24:24. Tako su i dalje ostali na istim pozicijama na ljestvici. Porečani su četvrti, Vinkovčani peti.

Ligaški susret Poreča i Bjelin Spačve očekivao se s velikim nestrpljenjem. Poreč je naime, silno želio uzvratiti Vinkovčanima za prošlotjedni poraz u Kupu i još malo im pobjeći na ljestvici. Gosti su pak, željeli pokazati da slavlje iz Vinkovaca nije bilo slučajno. Prvih desetak minuta proteklo je u igri pogodak za pogodak, ali ritam vodstva bio je na strani gostiju. Porečani od 12. do 20. minute rade fantastičnu seriju od šest pogodaka za redom i odlaze na velikih pet razlike (12:7). I uspijevaju to ne samo održati, već i povećati za jedan pogodak do kraja prvog poluvremena (17:11).

Kako su drugi dio otvorili s 2:1, i digli svoju prednost na plus sedam (19:12) u 37. minuti, malo tko je mogao pretpostaviti kako će susret završiti. Gosti naime, uspijevaju podići svoju obranu i praktički, kao što se kaže „zaključati“ svoja vrata te u osam minuta postižu čak šest pogodaka i dolaze na samo minus jedan (19:18). Još četiri minute trebalo im je da dođu do izjednačenja, unesu nemir u domaće redove i strpljivo čekaju svoju priliku. A ona je došla dvije i pol minute prije kraja kada su izjednačili na 24:24. I uspjeli to održati do posljednjeg oglašavanja sudaca. U toj dramatičnoj završnici svaka je ekipa imala svoju prigodu za pobjedu, ali je nije iskoristila i na kraju su podijelili bodove. Deset obrana imao je David Vladić. Po pet pogodaka za Poreč dali su Lucijan Krajcar i Matija Rađaković. Prvo ime gostiju bio je Filip Mažurana sa sedam pogodaka. Pet je dao Vlado Matanović.

PAKET14 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 6. KOLO
POREČ – BJELIN SPAČVA 24:24
SESVETE – ZAGREB 31:34
VARAŽDIN 1930 – NEXE 26:32

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Nove pobjede Zagreba i Nexe-a
Sljedeći članak1. HRL Žene: Slavlja Lokomotive, Dugog Sela ’55 i Rudara