1. HRL Žene: Slavlja Lokomotive, Dugog Sela ’55 i Rudara

546

U tri susreta 22. kola, 1. hrvatske rukometne lige za žene, Lokomotiva Zagreb je lako stigla do pobjede u Rijeci. Dugo Selo ’55 je dobilo derbi protiv Bjelovara, a Rudar je osvojio iznimno vrijedne bodove protiv Zrinskog koji bi lako mogli biti bodovi spasa.

Lokomotiva Zagreb je očekivano slavila u Rijeci. Domaćin je imao lijep, obećavajući početak, posebno Nikolina Pleša koja je postigla četiri od pet njihovih pogodaka koji su im donijeli vodstvo 5:3. Lokosice su na taj izazov odgovorile sa šest pogodaka u nizu i preuzele kontrolu nad rezultatom i susretom. Kako je uskoro stigla još jedna lijepa serija od četiri pogotka za redom, Riječanke su u 20. minuti bile na minus sedam (6:13). Do predaha su to uspjele smanjiti za jedan pogodak (13:19). Lokomotiva je malo spustila gas u drugom dijelu pa je ono bilo puno ravnopravnije. Ozbiljnije prijetnje domaćeg sastava nije bilo ni u jednom trenutku. Najbliže što su im došle bilo je minus 5 pogodaka (21:26), u 54. minuti. Završilo je 22:30. Samo četiri obrane imale su domaće vratarke. S pet pogodaka najefikasnija u riječkim redovima bile je Emma Jukan. Kod Lokomotive devet obrana Antonije Mamić te sedam pogodaka iz isti toliko pokušaja Nikolete Trunkove.

Važne bodove u borbi za europsku kartu sljedeće sezone izborile su rukometašice Dugog Sela 55 protiv izravnog konkurenta Bjelovara. Bio je to vrlo zanimljiv susret s mnogo promjena u vodstvu. Početak je pripao gošćama. Sjajnim nizom od četiri pogotka za redom Dugoselke su povele 1:4. I čuvale su vodstvo sve do 22. minute. Tada ono prelazi na stranu domaćih rukometašica (10:9). I ne samo to. Tri minute prije kraja, Bjelovarke rade seriju od tri pogotka i vode 13:10. No, nisu izdržale do kraja. Gošće su uzvratile na isti načni pa se na predah otišlo s 13:13. Drugi dio otvoren je igrom pogodak za pogodak. Gošće pak, uskoro još malo podižu ritam svoje igre, i uspijevaju u 43. minuti pobjeći na velikih pet razlike (17:22). Mnogima se činilo da je pobjednik odlučen. Ali Bjelovar je najprije u 47. stigao na dva pogotka zaostatka (21:23) i ponovno uveo susret u nemirne vode. Pet minuta prije završetka stigle su domaće i na minus jedan (25:26), ali do izjednačenja ili pobjede ipak nisu mogle. Dugo Selo 55 je ostalo čvrsto u tijesnoj završnici i na kraju slavilo (26:28). Karmela Pokopac imala je odličnu večer s 14 obrana. Najbolji strijelac Bjelovara bila je Mirna Gašparović sa šest pogodaka. U pobjedničkim redovima Mara Plašić 10 obrana, prvi strijelac izvanredna Josipa Bebek s 10 pogodaka.

Rudar je pobjedom protiv Zrinskog stigao do izuzetno vrijednih bodova. Gošće su imale tri početna vodstva (0:1, 1:2, 2:3). I nakon toga kao da su stale. Rudar je vrlo lako preuzeo vodstvo u 6. minuti 4:3 i gotovo bez teškoća sačuvao ga do kraja. Najveća njihova prednost u prvom dijelu bila je plus pet na kraju poluvremena (20:15). Podatak da je treća ekipa lige u 30 minuta primila čak 20 pogodaka, sigurno mora zabrinuti gostujući sastav. I kada se u drugom dijelu očekivao njihov odgovor, slijedio je novi pad. U 36. minuti već su bile na minus devet (25:16). Težak poraz ipak je izbjegnut , jer se Zrinski trgnuo sredinom poluvremena i uspio smanjiti zaostatak na pet pogodaka (26:21). Kriza u igri domaćeg sastava u kojem je puno toga vukla Ana Jajčević pojačavala se kako se bližio kraj. Zrinski je pritiskao, ali nije uspio. Rudar je izdržao i osvojio jako vrijedne bodove. Konačni ishod bio je 33:27. Čudesna Ana Jajčević zabila je čak 14 pogodaka. Sedam je dala Natali Zahtila. Kod gošći najbolja Gabriela Gudelj s osam pogodaka.

1. HRL ŽENE: 22. KOLO
ZAMET – LOKOMOTIVA ZAGREB 22:30
BJELOVAR – DUGO SELO 55 26:28
RUDAR – ZRINSKI 33:27

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Podjela bodova Poreča i Bjelin Spačve
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Izjave nakon 7. kola