Babić: “Odradili smo ciljeve koje smo zacrtali za ovu utakmicu”

23

Nakon pobjede Hrvatske protiv Tunisa 35:30 (20:14) u prvom susretu HEP Croatia Cupa izbornik Željko Babić zadovoljan je onime što su njegovi igrači danas pokazali.

“Odradili smo ciljeve koje smo zacrtali za ovu utakmicu. Jedini problem smo imali što smo u ranoj fazi utakmice ostali bez Stipe Mandalinića, bez vanjskog igrača u rotaciji. Tako da je u drugom poluvremenu cijelo vrijeme morao igrati Mamić što je bilo veliko opterećenje za njega. Imamo problema još sa zatvaranjem pivotmena. Vjerujem da ćemo mi svakim danom biti sve bolji i još precizniji u izvedbi”, rekao je Babić.

Zadovoljan je bio i Manuel Štrlek, najbolji strijelac Hrvatske sa sedam postignutih pogodaka: “Mislim da ima još puno prostora za napredak, ali zadovoljan sam. Igrali smo dobru utakmicu, pobjedu nismo doveli u pitanje od početka utakmice. Do Prvenstva ima još tjedan dana i siguran sam da ćemo do tad izgledati još bolje.”

“Siguran sam da će neke stvari izgledati još bolje, ali nije danas to bilo loše. Dapače, igrali smo brzo kao što smo i najavljivali, puno golova smo zabili. Naravno kad igraš takav brzi rukomet da ima i malo više grešaka i više primljenih golova ali za takav rukomet smo se odlučili i ja sam siguran da će to dobro izgledati na Prvenstvu”, pojasnio je Štrlek.

Idući susret Hrvatska igra sutra protiv Crne Gore s početkom u 18 sati. Izbornik Babić očekuje neka poboljšanja: “U utakmici protiv Crne Gore očekujem da puno bolje zatvaramo pivotmena i da nastavimo u tim trenucima igrati s više koncentracije”, zaključio je Babić i nastavio o ozljedi Stipe Mandalinića: “Stipe Mandalinić je dobio nezgodan udarac oko kuka i vidjet ćemo sutra kakva će biti situacija, hoće li moći nastupiti ili ne.”

Slično razmišlja i Štrlek: “Sutra trebamo smanjiti greške i trebamo nastaviti svojim putem koji smo počeli jer takvoj igri želimo težiti. Ja sam siguran da nam fali neke rutine u tim kretnjama, ali s utakmicama i treninzima će to biti to.”

 

 

 

 

 

Prethodni članakHrvatska svladala Tunis na HEP Croatia Cupu
Sljedeći članakSlavljem nad Crnom Gorom Hrvatska osvojila HEP Croatia Cup