EHF Europski kup: Pobjeda Lokomotive i potvrda prolaska dalje

160
RK Lokomotiva vs RK Podravka Vegeta, I HRLŽ, 08.10.2020 - II Kolo

Rukometašice Lokomotive Zagreb ostvarile su još jednu uvjerljivu europsku pobjedu protiv talijanske ekipe Ali-Best Espresso Mestrino u 3. kolu EHF Europskog kupa, 38:15, i tako osigurale nastup u osmini finala tog natjecanja.  Riječ je o nekadašnjem EHF Challenge kupu koji je Lokomotiva osvojila 2017. godine.

 Za razliku od prvog susreta u kojem je Lokomotiva imala malo sporiji ulazak, u uzvratnom susretu (dogovorom klubova oba su se igrala u Zagrebu), Lokomotiva je startala vrlo jako. Nakon samo sedam minuta igre već je imala 5:1. Lokomotiva je opet imala vrlo dobru obranu, a u napadu pogađala u serijama. Tako je tri puta imala niz od tri pogotka za redom, a da ni jedan nije primila. Stoga nije čudno da je na predah otišla s dvostrukom prednošću (16:8). Lokomotiva je dakle postigla tri pogotka više od prvog susreta, a primila samo jedan više.

U nastavku je slijedila nova serija 5:0, i prednost je brzo narasla na 20:9. Kad je sredinom nastavka ta razlika već bila veća od 12 pogodaka trener Lokomotive Nenad Šoštarić je na teren poslao one rukometašice koje su manje igrale ove sezone. Tako se na kraju među strijelcima našlo čak 11 igračica zagrebačkog sastava. Najuvjerljivija je bila Larissa Kalaus koja je postigla čak 10 pogodaka. Šest je dala povratnica Antonia Čivjak. Vratarke Lena Ivančok (8) i Lea Beličev (4) imale su ukupno 12 obrana. Lucija Bešen je nakon odlično odrađenog prvog susreta dobila poštedu. Kod Mestrina, najbolja Jovana Jevremović s pet pogodaka. Lokomotiva je imala čak 73 posto realizacije u tom susretu u oba poluvremena.

Lokomotiva se tako pridružila Bjelovaru u osmini finala EHF Europskog kupa. Podsjetimo, sastav iz Bjelobara je prošao dalje jer ŽORK Jagodina (SRB) nije bila u stanju zbog korone odigrati susrete trećeg kola. Nastavak natjecanja je 9. – 10. siječnja 2021. godine prvi, odnosno 16.-17. siječnja 2021. godine drugi susret.

EHF Europski kup: 3. kolo
LOKOMOTIVA ZAGREB – ALI-BEST ESPRESSO MESTRINO 35:18

Prethodni članakEHF Europski kup: Lagana i uvjerljiva pobjeda Lokomotive Zagreb
Sljedeći članakDELO EHF Liga prvakinja: Još jedna odgoda Podravka Vegete